dobroge.tv

Live

Constănțenii revoltați au protestat în fața Casei de Ajutor Reciproc: „S-a autointitulat directoare și exercită presiuni zilnice asupra personalului”

19 aprilie 2021
Publicitate

Protest la Casa de Ajutor Reciproc din Constanța. Mai mulți membri s-au revoltat din cauză că actuala conducere ar ocupa funcțiile abuziv. Reprezentanții instituției spun însă că pandemia nu le-a permis să organizeze alegeri, iar un val de demisii în acest moment ar bloca activitatea CAR-ului.

Această casierie e a tuturor pensionarilor! Ne ajunge!”, striga o constănțeancă.

Aceasta era atmosfera din fața Casei de Ajutor Reciproc luni, la orele amiezii. Mai mulți oameni cu bannere s-au adunat la sediul instituției pentru a-și striga nemulțumirea.

Este o doamnă care este o simplă salariată, pe post de lucrător administrative și ea s-a autointitulat directoare și exercită presiuni zilnice asupra personalului, pe motiv că ea e cea mai veche, cea mai deșteaptă, cea mai cea. Și a făcut cel mai mare salariu”, spune un constănțean.

Conform protestatarilor, actuala conducere ar ocupa funcțiile abuziv. Președintele, acum în vârstă de 94 de ani, nu ar fi fost schimbat de 20 de ani.

La 25 octombrie 2019 am ținut adunare generală și schimbarea conducerii deoarece domnul președinte avea la acea dată 92. Acum are 94 de ani. De atunci nu a vrut să plece, nu a renunțat la aceasta funcție”, spune o constănțeancă.

Reprezentanții instituției susțin însă altceva. Alegerile care ar fi trebuit să aibă loc au fost amânate de pandemie. Un val de demisii din partea celor cu funcții de conducere ar bloca efectiv activitatea instituției, spun aceștia.

Aceste CAR-uri trebuie să facă niște adunări generale anual. În 2020, în ședința Consiliului Director, a fost programată pentru data de 20 martie. Știm cu toții că în 16 (16 martie 2020 - n.red.) s-a instituit starea de urgență. CAR-ul s-a închis până pe 18 mai. Nu știu dacă dumneavoastră ați fost pe 18 mai. Am încercat și pe 20 octombrie iarăși. Acum să vedem când vor permite condițiile pentru că domnul președinte vrea să plece. Este un vice-președinte și ca să poată să ocupe funcție, el trebuie votat de oameni”, a declarat Georgeta Buliga, director C.A.R. Constanța.

Protestul, care fusese anunțat de săptămâna trecută, a durat câteva zeci de minute și a fost unul pașnic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233