dobroge.tv

Live

CAMPANIA DE VACCINARE

Noi doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer au ajuns la Constanța: peste 100.000 de constănțeni au fost imunizați până acum cu acest ser

19 aprilie 2021
Publicitate

O nouă tranșă de vaccinuri a ajuns în Constanța. Aproximativ 75.000 de doze de la Pfizer au fost primite de către Centrul Regional de Depozitare din județ. Dozele vor fi folosite fie pentru rapelul persoanelor care au primit deja prima doză, fie pentru cei cărora le-a venit rândul pe platforma de vaccinare. Interesul pentru acest ser este destul de crescut. Până în acest moment, peste 100.000 de constănțeni au primit serul de la Pfizer. În schimb, cu AstraZeneca, s-au imunizat în Constanța 16.000 de persoane.

Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech au ajuns luni dimineață în țară. Dintre acestea, la Centru Regional de Depozitare din Constanța au fost distribuite aproximativ 75.000. Interesul oamenilor este ridicat pentru acest tip de ser. Este și cazul lui Dorin, care a venit din București să se imunizeze. A vrut neapărat să primească vaccinul de la Pfizer.

Dorin: Pentru că m-am temut de reacții adverse la AstraZeneca.

Reporter: Ai mai multă încredere în serul de la Pfizer?

Dorin: Da. Eram nerăbdător. Am venit tocmai din București ca să-l fac că aici mai era liber.

Și alte persoane au preferat să aștepte să se programeze la imunizare cu vaccinul celor de la Pfizer. Au mai multă încredere, spun ei. Chiar dacă de vineri, serul AstraZeneca se poate administra la liber, pentru Pfizer este în continuare cerere crescută. De pildă, în municipiu nu mai este niciun loc disponibil pentru acest vaccin și sunt sute de persoane pe lista de așteptare.

În ăsta da, în restul nu. Am comorbidități. Am un singur rinichi, infarct, am stent-uri, am atâtea necazuri. Eu iau medicamente de la Pfizer de 15 ani și sunt cele mai bune”, spune un constănțean.

Cred că este cel mai ok. Celălalt a avut reacții”, spune o constănțeancă.

Dacă vorbim de cifre, despre oamenii vaccinați, putem spune că pe raza județului Constanța avem aproximativ 100.000 de oameni vaccinați cu Pfizer și undeva la 16.000 cu AstraZeneca”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Sunt și constănțeni pentru care nu a contat serul care le-a fost administrat, ci sunt de părere că vaccinarea trebuie luată în serios de cât mai mulți oameni.

Astăzi am reușit să-mi fac rapelul, în sfârșit, am programat și restul familiei. Acum chiar făceam o postare să pot și să îndrum să se vaccineze pentru cred că e singura soluție prin care putem să scăpăm de asta”, spune un constănțean.

Foarte important, ca să scăpăm de nebunia asta. Păcat că sunt mulți care nu cred în vaccin”, spune Dorin.

La Centrul de Vaccinare amenajat la Pavilionul Expozițional sunt peste 30 de fluxuri de imunizare: 28 pentru serul de la Pfizer și trei pentru AstraZeneca.

De marți, la Pavilion vor fi deschise alte două fluxuri pentru vaccinare cu serul Moderna.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233