dobroge.tv

Live

Vaccinarea anti-COVID, la domiciliu: în Constanța și Cumpăna există echipe mobile pentru cei care nu se pot deplasa la centre

19 aprilie 2021
Publicitate

Constanţa şi Cumpăna sunt singurele localităţi care au echipe mobile de vaccinare. Sute de persoane s-au imunizat până acum acasă. Doar astăzi medicii au fost solicitaţi la domiciliul a 20 de oameni, la Cumpăna. Cei mai mulţi dintre aceştia au apelat la acest serviciu pentru că nu se pot deplasa până la centrul de vaccinare.

Aşa se pregăteşte în fiecare dimineaţă echipa de medici înainte să se deplaseze la casele oamenilor. Locuitorii sună, solicită şi se programează.

Cumpănenii care doresc să se vaccineze, dar nu au posibilitatea să se deplaseze la centrul de vaccinare din localitate, pot apela la echipa mobilă de vaccinare care vine chiar la ei acasă.

Mă deplasez mai greu, foarte greu”, spune doamna Neacșa Stana.

Neacşa Stana are 69 de ani şi mai multe probleme de sănătate. Rudele femeii spun că aceasta a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 în luna ianuarie. După trei luni aceştia au decis să o înscrie pe listă şi să apeleze la echipa mobilă, la recomandarea medicului de familie. Pensionara spune că îi este teamă şi de boală, dar şi de vaccin.

Reporter: V-ar fi fost greu să mergeți până acolo?

Neacșa Stana: Mi-ar fi fost că n-am mașina, așa să calc prin toate gropile. Mi-e teamă că eu am atâtea boli și eu am mai avut aşa ceva de am făcut injecţii pentru coagularea sângelui.

Mai mult în casă stă, nu avem maşină şi e mai greu. Mulţumim frumos este un mare ajutor venind echipa mobilă”, spune o localnică.

La solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, administraţia publică locală a cerut Direcţiei de Sănătate Publică constituirea la nivelul comunei a unei echipe mobile formată din medic, asistent medical şi un poliţist local.

Mariana Gâju, primar comuna Cumpăna: Locuitorii comunei doresc să se vaccineze tocmai de aceea această echipă are câte 20 de persoane înscrise, chiar astăzi de exemplu, 20 de persoane care aşteaptă să se vaccineze.

Reporter: Câți locuitori din Cumpăna au nevoie?

Mariana Gâju, primar comuna Cumpăna: 63 sunt persoanele care au nevoie, la nivelul localității.

Cred că am vaccinat în jur de 50 până acum. În timpul acestei săptămâni cred că 20 - 20 şi ceva de persoane sunt înscrise, dar se înscriu zilnic”, a declarat Carmen Neagoe, medic coordonator centru vaccinare Cumpăna.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Cumpăna spun că odată cu persoana care solicită echipa mobilă se va putea imuniza prin acest serviciu şi însoţitorul acesteia.

Aceste echipe mobile merg la solicitarea direcţiilor de asistenţă socială din Primărie. Acestea au obligaţia de a întocmi liste cu persoanele netransportabile cât şi cu aparţinătorii acestora. Ele ajung la centru şi se face traseul pentru fiecare echipa mobilă în parte. Până la a avea echipa de la Cumpăna, echipa mobilă de la Constanţa vaccina 150 de persoane pe săptămână”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanţa.

În acest moment, la nivelul judeţului există doar două localităţi care au echipe mobile de vaccinare. Vorbim despre oraşul Constanţa şi comuna Cumpăna. Pentru vaccinarea la domiciliu pot apela persoanele imobilizate, care nu se pot deplasa şi cele care fac dializă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233