dobroge.tv

Live

Florin Cîţu: Pentru mine important este că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă

Florin Cîţu: Pentru mine important este că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă
20 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Florin Cîţu participă, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”, organizată de Profit.ro.

”Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate (...) Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursa de la Bucureşti, vedem că a crescut”, a afirmat Cîţu.

Premierul a explicat că sunt două lcururile pe care le-a făcut statul anul trecut: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută compainile româneşti să se capitalizeze.

”Este foarte important să avem companii sănătoase (...) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori (...) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (...) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.

Florin Cîţu afirmă că ”este momentul să facem tranziţia, rapid, către o economie modernă”.

Premierul afirmă că, fără economie puternică, care să fie competitivă în UE şi la nivel global, ”restul reprezintă promisiuni populiste”.

”Tot ce facem noi prin actul de guvernare trebuie să aibă ca resultat o economie puternică, competitivă, care să stea pe picioarele ei şi să nu mai avem acea atidudine de a aştepta să vină investitorii la noi. Nu. Trebuie să intrăm în terenul de joc să atragem investiţii”, a mai declarat premierul.

Referindu-se la evaluarea Agenţiei de rating Standard & Poor's Standard, Cîţu a afirmat că nu s-a mai întâmplat atât de repede o modificare de perspectivă, ceea ce arată, nu numai că ceea ce s-a făcut până acum este bun, dar şi că ”ceea ce am pus pe hârtie a fost credibil”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233