dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Zonele și tarifele finale propuse în Regulamentul de organizare și funcționare al parcărilor din municipiu

CONSTANȚA. Zonele și tarifele finale propuse în Regulamentul de organizare și funcționare al parcărilor din municipiu
20 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Consiliul local al municipiului Constanța este convocat în ședință ordinară, vineri, 23 aprilie, ora 09:30. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. Pe ordinea de zi se află 48 de proiecte de hotărâre.

Printre acestea, figurează și Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Potrivit proiectului, tarifele finale, în funcție de zonă sunt următoarele:

ZONA 0

  • primele 30 de minute gratuite
  • după 30 de minute, 4 lei/ ora-TVA inclus

Abonamente

  • Abonament (inclus nominal) pentru instituțiile publice și de interes public - 199 lei/lună TVA inclus
  • Abonamentul unic destinat persoanelor juridice si persoanelor fizice autorizate cu sediu/punct de lucru/sediu profesional în clädiri nerezidențiale situate în Zona 0 sau care pot dovedi că își desfäsoară activitatea comercială/profesională în zona 0 -199 lei/lună tva inclus. Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare;
  • Abonamente suplimentare abonamentului unic destinat persoanelor juridice și fizice autorizate de la pct. 2.b. – 499 lei/lună tva inclus. În stațiunea Mamaia locurile de parcare atribuite in exclusivitate agenților economici pe baza de abonament vor fi marcate și semnalizate corespunzător;
  • plata abonamentelor se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă, de luni până duminică în intervalul orar 00:00 – 24:00, pe tot parcursul anului.

ZONA 1

  • primele 30 de minute gratuite
  • după 30 de minute, 3 lei/oră TVA inclus

Abonamente:

  • Abonament ( inclusiv nominal) pentru instituțiile publice si de interes public – 199 lei/lună tva inclus.
  • Abonamentul unic destinat persoanelor juridice si persoanelor fizice autorizate cu sediu/punct de lucru/sediu profesional în clădiri nerezidențiale situate în Zona 1 sau care pot dovedi că își desfășoară activitatea comercială/profesională în zona 0-199 lei/lună tva inclusa Abonamentul nu include rezervarea unui loc de parcare;
  • Abonament persoane fizice care nu domiciliază în zona 1 și abonamente suplimentare abonamentului unic destinat persoanelor juridice si fizice autorizate de la pct. 2.b. – 499 lei/lună tva inclus. Locurile de parcare atribuite in exclusivitate agenților economici pe baza de abonament vor fi marcate si semnalizate corespunzător.

ZONA 2

  • primele 30 de minute gratuite
  • după 30 de minute, 4 lei/ ora-TVA inclus

Abonamente:

a. În zona 2 sunt disponibile următoarele tipuri de abonamente:

  • abonament pe 1 zi - 20 lei, TVA inclus
  • abonament pentru 7 zile - 100 lei TVA inclus
  • abonament pentru 30 zile - 150 lei TVA inclus
  • abonament anual - 199 lei
  • abonament anual pentru riverani persoane fizice/persoane fizice autorizate/persoane juridice, cu loc de parcare rezervat, la nivelul taxelor aplicabile parcărilor rezidențiale pentru persoanele fizice/persoanele fizice autorizate/persoanelor juridice.

b. Abonamentele pe 1 zi/7 zile/30 de zile si 1 an nu includ rezervarea locului de parcare.

c. Plata abonamentelor valabile 1 zi, a celor valabile 7 zile si celor valabile 30 de zile se poate realiza prin parcometru, SMS, aplicație mobilă de plată sau orice altă modalitate de plată alternativă disponibilă și se încasează de către administratorul parcărilor conform contractului de delegare a serviciului.

d. Plata abonamentului anual și a abonamentului pentru riveranii persoane fizice/persoane fizice autorizate si persoane juridice se poate realiza la casieriile SPIT sau ale Primăriei municipiului Constanta, online sau prin virament bancar în contul corespunzător deschis la Trezoreria municipiului Constanța. Contravaloarea abonamentelor reprezintă venit la bugetul local.

ZONA 3 - Parcările de reședință/ Riverane

Taxa prevăzută de hotărârea anuală de aprobare a impozitelor și taxelor locale.

Locurile de parcare vor fi semnalizate suplimentar cu dispozitive cu următoarele caracteristici : confecționată din tablă neagră de 2 MM, vopsită cu grund și vopsea galbenă, înscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră, cu caractere de 3 CM, iar sintagma de rezervat va fi boldată. Sub nr. autorizației se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 CM).

Plăcuțele vor fi realizate si montate de către orice entitate autorizată în acest sens pe cheltuiala solicitantului/beneficiarului. Vor fi montate la intrarea pe locul de parcare/la bordura, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

Lista tarifelor, precum și a zonelor de parcare pot fi consultate în galeria foto sau AICI.


Sursă foto: Ordinea.ro/ Consiliul Local Constanța

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233