dobroge.tv

Live

Constanța va scăpa de restricțiile de weekend, însă doar cu condiția ca numărul cazurilor de COVID-19 să nu crească până la sfârșitul săptămânii

20 aprilie 2021
Publicitate

Fără restricții de weekend, la malul mării. Măsura ar putea intra în vigoare de duminică în municipiu, însă doar cu condiția ca numărul cazurilor să nu crească până la sfârșitul săptămânii. Cei mai încântați sunt cei cu afaceri în sectorul HoReCa, pentru care această relaxare este ca o gură de aer proaspăt mai ales acum, în prag de sărbători. Autoritățile îi roagă pe oameni să fie vigilenți în continuare și să nu uite că încă există regulile adoptate la nivel național, pe care trebuie să le respecte toată lumea.

Magazine deschise până mai târziu, terase care funcționează și seara și oameni pe stradă, până după apusul soarelui. Ar putea fi posibile din acest weekend în municipiul Constanța, cred autoritățile. Pentru că rata de incidență scade, restricțiile de la sfârșit de săptămână, care presupun închiderea activităților economice la ora 18.00 și interzicerea deplasărilor în afara locuinței după ora 20.00, vor fi ridicate.

Vineri se va constata o rată a incidenței sub 4 la mie, ceea ce înseamnă că restricțiile de weekend nu se vor mai aplica. Vor rămâne în continuare celelalte restricții. Vor începe să se aplice cu data de 25, pentru o perioadă de două săptămâni, urmând ca la sfârșitul acestor 14 zile să facă o nouă constatare a ratei de incidență”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Patronii privesc cu speranță. Chiar dacă localurile nu vor fi deschise la interior în municipiu, la terase clienții vor putea sta și după 18. Cele câteva ore în plus sunt binevenite, mai ales acum, că se apropie vara, temperaturile vor crește și oamenii sunt tot mai dornici să iasă din case.

Până de 1 mai va scădea și pe orașul Năvodari și pe municipiul Constanța incidența, sperăm noi, sub 3 și să putem să funcționăm pe perioada sezonului estival în condiții normale”, a declarat Nicu Lascu, proprietar terasă.

Chiar dacă restricțiile de weekend vor fi ridicate, datorită scăderii incidenței, oamenii trebuie să știe că încă rămân în vigoare restricțiile la nivel național.

Unii sunt de părere că este nevoie de soluții pe termen lung. Incertitudinea și starea de nesiguranță care vine cu fiecare săptămână fac mai mult rău. O cooperare între autorități și antreprenori este singura soluție, cred aceștia.

Este normal, se prevedea că vine valul trei și va veni și un val patru în toamnă, să fim clari de asta. E normal ca acum să stăm puțin închiși. Profitul și-l face fiecare și noi facem profit, antreprenorii. Dacă muncim facem profit. E foarte adevărat, dacă suntem puțin lăsați în pace de autorități, voi facem profit oricum, ne chinuim”, a declarat Andrei Dușu, proprietar terasă.

Constănțenii vor o relaxare a măsurilor. Cel mai tare și-ar dori program normal la magazine, în weekend.

Era un disconfort pentru că avem servicii și nu ne încadrăm în timp util”, spune o constănțeancă.

Chiar dacă unii au respectat regulile, oamenii cred că este nevoie de o revenire la normal.

E bine să fie deschise mai mult. Fiecare om e acasă și poate să își facă cumpărăturile”, spune un constănțean.

Marți, incidența la nivelul municipiului Constanța era de 3.58, iar la nivelul județului de 2,76, în scădere față de zilele precedente. În timp ce municipiul va scăpa de restricțiile de weekend, în localitățile din județ cu o infectare mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori se vor putea deschide restaurantele, barurile, cafenelele sau sălile de jocuri de noroc la interior.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233