dobroge.tv

Live

Trei fluxuri de vaccinare, schimbate la două centre din județul Constanța: două la Pavilionul Expozițional din municipiu și unul la Cernavodă

20 aprilie 2021
Publicitate

Schimbări organizaționale la două centre de vaccinare din județul Constanța! Trei fluxuri de AstraZeneca au fost transformate în Moderna: două la Pavilionul Expozițional din municipiu și unul la Cernavodă. Modificarea vine în urma unor noi loturi din acest tip de vaccin care vor ajunge în perioada următoare în țară. Aproximativ 43.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns, de la începutul campaniei de imunizare, la Centrul Regional de Depozitare din Constanța.

Săptămâna aceasta a venit cu schimbări în ceea ce privește organizarea de la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

Din cele șase fluxuri cu AstraZeneca de la Pavilionul Expozițional din Constanța două fluxuri au fost înlocuite cu serul celor de la Moderna.

Pe raza județului Constanța am modificat trei fluxuri din AstraZeneca în Moderna. Vorbim de două fluxuri la Pavilion și unul la Cernavodă. Am luat această decizie pentru că am ținut cont de calendarul de livrare pentru România, urmând ca țara noastră să primească mai multe doze din vaccinul Moderna”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent la nivelul județului Constanța au ajuns numai două loturi de vaccin de tip Moderna.

De astăzi avem Moderna. Astăzi avem doar 10 oameni programați cu Moderna. De mâine probabil că o să crească numărul acestor persoane care vor face Moderna”, a declarat dr. Ortanza Dancă, medic coordonator Centrul de Vaccinare din Constanța.

Constănțean: Am avut la Astra și am anulat prima programare pentru că erau multe incidente.

Reporter: Așadar v-a fost teama cu AstraZeneca.

Constănțean: Da, clar.

Reporter: Ați fi preferat Moderna?

Constănțean: Era pe aceeași linie cu Pfizer. L-aș fi făcut.

Moderna ar fi ok. E pe același principiu ca și Pfizer. În schimb AstraZeneca nu”, spune o constănțeancă.

Vaccinarea cu AstraZeneca se face la liber de săptămâna trecută. Însă chiar și așa, nu sunt foarte mulți doritori. Până în prezent, la Pavilionul din Constanța au ajuns 15.330 de doze cu acest tip de ser, iar 2.300 de persoane și-au administrat cele două doze.

Au dorința de a face un vaccin sau altul. Problema este ca noi facem aici în funcție de ce au programat dânșii pe platformă și prin call center. Vin persoane care spun da dar eu nu vreau să fac AstraZeneca, eu vreau Pfizer. Vreau să mi-l schimbați. Nu putem să-l schimbăm aici”, a mai declarat dr. Ortanza Dancă, medic coordonator Centrul de Vaccinare din Constanța.

Potrivit reprezentanților DSP Constanța, până în prezent s-au vaccinat cu serul Moderna aproape 16.000 de constănțeni, dintre care 2.850 cu ambele doze. La Centrul Regional de Depozitare din municipiu au ajuns de la începutul campaniei 42.360 de doze. De asemenea, la Pavilionul Expozițional, oamenii se pot imuniza în continuare și cu Pfizer sau AstraZeneca.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233