dobroge.tv

Live

JUDEȚUL TULCEA. Percheziții la o grupare de proxeneți din Măcin: 10 persoane arestate preventiv

JUDEȚUL TULCEA. Percheziții la o grupare de proxeneți din Măcin: 10 persoane arestate preventiv
21 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

La data de 19.04.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 12 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2011 - 2021, pe raza oraşului Măcin, judeţul Tulcea, s-au constituit trei grupări infracţionale organizate cu scopul de a determina tinere să practice prostituţia în străinătate, obţinând astfel venituri substanţiale de pe urma acestora.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că cele trei grupări au obţinut din activităţile infracţionale aproximativ 1.000.000 USD, bani folosiţi pentru achiziţionarea unor case şi autoturisme de lux.

La data de 19.04.2021, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Constanţa şi S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Măcin, în urma cărora au fost ridicate cinci autoturisme de lux, telefoane mobile, suma de 25.000 de euro, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 20.04.2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor 10 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Constanţa.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale Tulcea.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Sursă foto: DIICOT

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233