dobroge.tv

Live

Vacanţa la Mamaia, mai scumpă decât în Bulgaria sau Grecia

Vacanţa la Mamaia, mai scumpă decât în Bulgaria sau Grecia
04 iunie 2020
Publicitate

Imediat după relaxarea măsurilor legate de combaterea noului coronavirus, românii se pot gândi la un concediu la mare, pe litoralul romanesc deocamdată. Însă nu va mai trece mult până se deschid iar graniţele pentru călătoriile de plăcere, aşa că agenţiile de turism fac deja analize de preţ pentru la cazarea la hotelurile de 3, 4 şi 5 stele din principalele staţiuni din România, Bulgaria şi Grecia.

În cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc al Mării Negre, stațiunea Mamaia, sunt hoteluri care listează camerele pentru luna iunie la tarife de 75 de euro pe noapte, pentru lunile iulie și august acestea cresc până la 110-120 de euro/noapte.

 Experţii în turism spun că totul se întâmplă după ce, mai ales în contextul epidemiei cu noul coronavirus, hotelierii români au decis să încaseze în două-trei luni cât într-un an. Tarifele mari se simt de pe-acum, din weekendul de Rusalii. Agenții de turism spun că prin tradiţie, hotelierii de pe litoralul românesc ţin tarifele sus, în timp ce omologii lor din Grecia și din Bulgaria au altă politică de prețuri.

 Hotelierii de pe litoral au un model de business prin care încearcă să facă în două luni cât trebuie realizat într-un an, iar clienţii n-au încotro și acceptă respectivele tarife. La greci lucrurile stau altfel. 

 "Sezonul lor e mai lung, nu neapărat în vara asta, în general. Adică la ei în mai se deschid hotelurile și o țin așa până spre octombrie. La noi, hotelierii noștri sunt și obligați de altfel, de sezonul foarte scurt" , a declarat Lucian Bădîrcea, agent de turism. 

 Analiza în oglindă arată că staţiunile din România sunt în mod evident mai scumpe în comparaţie cu cele din Bulgaria sau Grecia. Şi nu vorbim numai despre preţurile din Mamaia, ci despre tarifele practicate pe aproape întreg litoralul românesc. 

 Deşi are tarife destul de mari, conform specialiştilor, staţiunea Mamaia are mai mare căutare anul acesta. În contextul pandemiei de coronavirus, mulți români se vor gândi de două ori dacă rămân în țară sua pleacă în străinătate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233