dobroge.tv

Live

Mii de locuri disponibile pe platforma de vaccinare și liste de așteptare goale: în județul Constanța se constată o scădere a interesului pentru imunizare

27 aprilie 2021
Publicitate

Liste de așteptare aproape goale și mii de locuri disponibile în județul Constanța. Totuși, interesul oamenilor pentru vaccinare pare să fi scăzut în ultimele zile. O arată cifrele de pe platforma națională, iar medicii trag un semnal de alarmă. „Nu este momentul să lăsăm garda jos”, spun aceştia. Şi autorităţile îi încurajează pe români să se imunizeze, ba chiar iau în calcul ca în orașele unde mai mult de jumătate din populație este vaccinată, să redeschidă mai repede activitățile la care participă un număr mare de persoane.

În acest moment, la nivelul județului Constanța, sunt mii de locuri disponibile pentru imunizare. De exemplu, doar la Pavilionul Expozițional sunt peste 10.000 de locuri pentru serul de la Pfizer, iar la Moderna avem peste 1.000 de locuri libere.

Și listele de așteptare sunt aproape goale. Dacă săptămânile trecute erau peste o mie de persoane care doreau să se programeze la vaccin, acum vorbim doar de câteva zeci.

La Pavilionul Expozițional, unde este amenajat centrul de vaccinare, la ora prânzului, multe dintre fluxuri erau libere.

Cu toate acestea, județul Constanța se situează în top 5 la nivel național în ceea ce privește numărul persoanele imunizate până în acest moment.

„Județul Constanța, în acest moment, are undeva la 20% din populație vaccinată cu cel puțin o doză. Practic vorbim de aproximativ 140.000 de persoane”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Pentru o reluare mai rapidă a activităților ar trebui ca peste 50% din populația unui oraș să fie imunizată. Este una dintre propunerile lui Emil Boc pentru redeschiderea economiei și organizarea evenimentelor. Autoritățile constănțene sunt mulțumite de modul în care decurge procesul de vaccinare și sunt optimiste în ceea ce privește atingerea acestui prag.

Am atins 20%. Având în vedere că începutul a fost destul de dificil, prin prisma penurii de vaccin, cred că suntem foarte bine. Deci absolut toate instituțiile statului trebuie să se implice și fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm și prin exemplu personal și convingându-i pe cei din jurul nostru că vaccinarea este singura cale pentru întoarcerea la normalitate”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Și medicii îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze. Pe lângă măsurile de protecție, imunizarea este fundamentală în combaterea pandemiei și numai în acest fel se poate ajunge la o relaxare.

Faptul că a scăzut numărul de cazuri nu înseamnă să ne relaxăm vis a vis de vaccinare. De aceea, având în vedere că există stocuri de vaccin suficiente, îi îndemn pe toți cei care doresc să se vaccineze, să se înscrie pe listele de rigoare, sau să se prezinte la centrele de vaccinare”, a declarat dr. Sorin Rugină, medic infecționist.

Până în acest moment, în județul Constanța, aproximativ 140.000 de persoane au primit serul împotriva COVID-19.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233