dobroge.tv

Live

MINIVACANŢA DE RUSALII. Mii de turişti, aşteptaţi pe litoral - hotelierii se întrec în oferte!

05 iunie 2020
Publicitate

Turiştii sunt aşteptaţi pe litoral în număr mare, în acest weekend. După o lungă perioadă de incertitudini venite din partea autorităţilor, hotelierii se pregătesc acum pentru valul de turişti aşteptat. Aproximativ 10.000 de oameni din toată ţara sunt aşteptaţi la malul mării în weekend-ul prelungit de Rusalii, spun operatorii din turism.

A început oficial sezonul estival la malul mării. Chiar dacă temperaturile nu au fost foarte ridicate până acum, la sfârşitul acestei săptămâni vremea pare să fie de partea turiştilor. Hotelierii au pregătit şi pachete speciale pentru vacanţa de Rusalii. 

La un hotel de patru stele din staţiunea Mamaia, turiştii plătesc trei nopţi de cazare şi stau patru. 

„Chiar a prezentat interes pentru oaspeţii noştri, mai ales că se anunţă vreme bună. Ca şi tarife, 270 de lei camera dublă pe noapte şi 315 lei camera superioară cu mic dejun inclus. Am inclus şi terasa”, a declarat Elena Oprea, reprezentantul hotelului. 

În schimb, cine preferă zona de nord a staţiunii Mamaia poate opta, de exemplu, pentru un hotel de trei stele. 

„Tarifele sunt în funcţie de tipul apartamentului şi pornesc de la 80 de euro şi ajung la 100 de euro pe noapte. Avem micul dejun inclus, avem micul dejun în regim de room service având în vedere că restaurantul şi plaja nu sunt încă pregătite”, a precizat Elena Birchea, reprezentantul hotelului de trei stele. 

Operatorii din turism spun că în acest weekend prelungit sunt aşteptaţi să sosească la malul mării aproximativ 10.000 de turişti. De departe, în topul preferinţelor rămâne staţiunea Mamaia. Nici Vama Veche nu va fi ocolită de turiştii dornici de distracţie în aer liber. 

“Cel mai mult se caută hotelurile de 3 şi 4 stele, acestea au un grad de ocupare de 40-50 la sută în acest moment, unele au 20-25. Cu siguranţă nu vom vedea mai mult de 50-60 la sută şi asta pentru că oferta este foarte mare, iar de Rusalii mulţi vin atât pe hoteluri, cât şi pe apartamente”, a spus Cristian Bărhălescu, agent de turism. 

Momentan, restaurantele sunt închise, singurele locuri unde turiştii se pot relaxa la o cafea, de exemplu, sunt terasele. De asemenea, hotelierii şi-au luat şi măsuri speciale în contextul actual. Astfel, la intrarea în fiecare unitate de cazare au fost montate dispensere, covoare dezinfectante, iar la recepţie au fost puse panouri de plaxy glas.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233