dobroge.tv

Live

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în minivacanţa de Paște și 1 Mai: aproape 35.000 de oameni sunt așteptați pe litoral

28 aprilie 2021
Publicitate

Aproape 35.000 de turiști sunt așteptați în minivacanța de Paște și 1 Mai, pe litoral. Vama Veche și Mamaia sunt și de această dată vedetele, așa că și autoritățile se vor concentra mai mult pe aceste stațiuni. Sute de polițiști și jandarmi sunt pregătiți să intervină, iar cei care vor încălca legea vor fi sancționați.

Mai sunt doar trei zile până la minivacanța de Paște și 1 Mai, iar pe litoral se așteaptă să ajungă zeci de mii de turiști. Motiv pentru care, ministrul de Interne, Lucian Bode le-a cerut autorităților să asigure măsurile de ordină publică.

Așteptările cetățenilor sunt foarte mari, presiunea căreia trebuie să-i faceți față în contextul pandemic, pe care în traversăm, este în continuare foarte mare. De aceea, vă solicit să tratați cu profesionalism și responsabilitate fiecare acțiune operativă”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

La nivelul județul Constanța, autoritățile vor fi la datorie zilnic pentru combaterea faptelor ilegale, precum și pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Sunt undeva la 400 de lucrători de poliție și 250 de jandarmi”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Au fost suplimentate efectivele cu care acționăm pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât efectivele de Ordine Publică, cât și cele de Poliție Rutieră, alături de cele de Investigație Criminală în mod special. Media este de aproximativ 400 de lucrători de poliție care vor acționa la nivelul județului Constanța”, a declarat chestor Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

Polițiștii rutieri vor supraveghea și principalele drumuri care duc spre litoralul românesc.

Vom acționa pe două paliere: combaterea vitezei și combaterea consumului de alcool din partea conducătorilor auto. Aproximativ nouă aparate radar în permanență pe principalele artere rutiere, inclusiv DN39, care merge din municipiul Constanța către sudul județului”, a mai declarat chestor Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

Stațiunea Vama Veche este în mod special în atenția forțelor de ordine. Autorităţile se pregătesc de un aflux ridicat și în punctele de frontieră.

Noi suntem pregătiți pentru o creștere a traficului. Acționăm cu 300 de polițiști de frontieră atât la supravegherea frontierei, cât și în punctele de trecere a frontierei și undeva cu 80 de mijloace de autospeciale”, a declarat cms. șef de poliție Laurențiu Cicu, director Garda de Coastă Constanța.

În această minivacanță și Protecția Consumatorului, Direcția Sanitar Veterinară și Direcția de Sănătate Publică vor organiza acțiuni de prevenire dar și de control la agenții economici de pe litoral.

Primii turiști sunt așteptați să sosească pe 30 aprilie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233