dobroge.tv

Live

RELAXAREA RESTRICȚIILOR

Vești bune pentru constănțeni și turiști: restaurantele și teatrele, redeschise în municipiu la o capacitate de 30%

05 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Restaurantele, instituțiile culturale și sălile de jocuri s-au redeschis de astăzi. Decizia a fost luată după ce incidența cazurilor de COVID a scăzut sub 3 la mie și se află momentan într-o continuă scădere. Localurile vor funcționa la capacitate redusă, de 30%, cu respectarea tuturor normelor de igienă și distanțare fizică.

Constănțenii, dar și turiștii au parte de vești bune. După luni de așteptare, restaurantele din municipiu s-au redeschis în interior.

Având în vedere scăderea ratei de incidență la nivelul județului Constanța sub 1,5 la mie, în termen de 48 de ore de la atingerea acestui prag, Comitetul Județean pentru Situații de urgență s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a constata încadrarea în aceste noi limite”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Atât cât am stat în casă cred că ne-a ajuns”, spune o constănțeancă.

Vestea a fost așteptată cu nerăbdare de operatorii economici. Fie și la capacitate redusă, deschiderea unităților alimentare mai salvează cât de cât sectorul HoReCa, atât de lovit de pandemie.

Primim cu bucurie această veste. Este o măsură bună. Sperăm ca ușor-ușor să ne îndreptăm către 100% capacitate la interior”, a declarat George Țicu, manager restaurant.

Măsurile de igienizare nu au fost uitate, iar angajații speră să atragă cât mai mulți clienți.

Am avut o perioadă destul de grea. Și 2020 și 2021, ținând cont că pe 2021 practic nu am funcționat decât o lună jumate”, a declarat Mariana Bajdechi, manager restaurant.

Și instituțiile culturale sunt gata să îți primească publicul. La Teatrul de Stat s-a repetat de zor, în această perioadă, iar acum, pentru că situația o permite, vor fi puse în scenă spectacole noi.

Deschidem sala de spectacole în acest weekend cu o premieră, așa cum se cuvine. Nu doar administrativ, dar și artistic, actorii ard de nerăbdare să întâlnească din nou publicul”, a declarat Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce municipiul Constanța a intrat în scenariul galben. Orașul a înregistrat miercuri o rată de infectare de 1,55 cazuri la mia de locuitori. Autoritățile la reamintesc oamenilor că lupta cu virusul continuă și este mai mult decât necesar să respecte toate măsurile de protecție. Masca se va purta în continuare în spațiile interioare și exterioare, iar circulația după ora 22 este interzisă, în lipsa unor motive justificate. Evenimentele private și petrecerile rămân, în continuare, interzise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233