Live

CONSTANŢA. Durerea cruntă a unei mame, trupul unicului copil zace printr-un congelator, în timp ce luptă să o poată înmormânta: ''Sper să renunțe la incinerare, să nu mi-o ardă ca pe un gunoi''

CONSTANŢA. Durerea cruntă a unei mame, trupul unicului copil zace printr-un congelator, în timp ce luptă să o poată înmormânta: ''Sper să renunțe la incinerare, să nu mi-o ardă ca pe un gunoi''

Scandalul din familia medicului de 38 de ani care a murit într-un spital din Constanţa este departe de a se fi încheiat. Mama Loredanei Chircu nu poate să-şi înmormânteze unicul copil, iar între timp trupul neînsufleţit zace într-un congelator, până judecătorii vor da verdictul.

Citeşte şi: CONSTANŢA. Durerea unei mame a convins judecătorii. Loredana şi-a găsit liniştea, mama şi-a înmormântat creştineşte unicul copil

Găsită fără suflare într-o încăpere a Spitalului Heka

Loredana Chircu (38 de ani) era medic specialist în medicină internă. Era medic în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, dar colabora şi cu alte spitale private din oraş. Duminică, 25 aprilie, în jurul orei 11.00, a fost găsită fără suflare într-o încăpere a Spitalului Heka. După câteva zile de la acest tragic eveniment, în familia medicului a izbucnit scandalul între mama Loredanei şi soţul acesteia. Motivul: incinerare sau înmormântare creştinească. Mama medicului a declarat pentru adevarul.ro că „a fost dorinţa fetei, exprimată pe patul de spital atunci când a suferit de COVID-19, de a fi înmormântată lângă tatăl ei”.

Mama medicului arată că fata ei „nu a făcut niciun pas spre a-şi lua zilele. Era de gardă. A vorbit cu mine la 7.30, era la hipermarket să-şi ia apă, apoi intra de gardă. I-am urat gardă uşoară. Am aflat a doua zi de la televizor că a decedat medicul de gardă. Este dureros. Sper să se facă dreptate. A fost un medic bun, toată lumea o laudă. Nu m-am gândit niciodată că la 38 de ani o să i să frângă aripile. Din cauza acestei boli (COVID-19 n.red.) a rămas cu sechele grave. Îşi administra antiinflamatorii, anticoagulante”.

După moartea medicului Loredana Chircu, soţul acesteia a depus cadavrul la o capelă mortuară urmând ca acesta să fie incinerat. Doar că mama medicului a cerut Judecătoriei Constanţa să suspende procedura, ceea ce judecătorii au admis.

Mărioara Paizan acuză dispariția cadavrului fiicei sale

Potrivit antena3.ro, femeia spune că ultima oara când a văzut trupul neînsuflețit al fiicei sale a fost la începutul săptămânii trecute, când era depus la o capelă mortuară din Constanţa.

Soțul defunctei a luat corpul si l-a transportat la București, unde intenționa să îl incinereze. Mama doctoriței s-a opus şi, în cele din urmă, a reușit să amâne procedura de incinerare printr-o decizie obținută în instanță.

Însă de atunci femeia spune că nu mai știe nimic de trupul fiicei, așa că marți s-a decis sa își reclame ginerele la Parchet. Mărioara Paizan susține că bărbatul refuză să spună ce a făcut cu cadavrul.

"Astăzi am venit la Parchet pentru că am făcut o sesizare în scris, ca să îmi spună unde este trupul copilul meu, iar acum am făcut această plângere care mâine va fi preluată de cei care tebuie să studieze cazul. Este încadrare la profanare de cadavre și morminte atâta vreme cât el nu vrea sa spună unde este. Toată lumea se luptă să afle, însă deoamdată doar procuratura poate merge pe firul acestui caz. Pe de alta parte, m-a amenințat verbal că ani mulți de acum încolo mă va târî în tribunal, însă eu nu pot să fac nimic.Îl voi acuza și de agresiunile împotriva copilului meu, dar deocamdată am doar ce mi-a spus nepoțica, că a bătut-o de a lăsat-o inconștientă. Dar este greu să dovedesc asta. Acum tot ce vreau este să îmi înmormântez copilul creștineste. Sper să renunțe la incinerare, să nu mi-o ardă ca pe un gunoi și apoi o să merg mai departe, o să lupt pentru ea", a declarat Mărioara Paizan, mama doctoriței decedate.

Procurorii din Constanța, chemați să caute cadavrul doctoriţei

Cazul va fi instrumentat de Parchetul Judecătoriei Constanţa. Procurorii constănțeni au cerut ajutorul polițiștilor de la investigații criminale. Până la elucidarea acestei noi complicații, moartea medicului Raluca Chircu, la doar 38 de ani, continuă sa fie învăluită in mister. Raportul toxicologic încă nu este gata, astfel că, deocamdată, moartea rămâne una suspectă. Cauza decesului este stop cardio-respirator pe fondul intoxicației cu o substanță necunoscuta.

Nu se știe daca administrarea substanței a fost făcută în mod voit şi în cantitate mai mare decât era normal. Cu alte cuvinte, nu s-a stabilit dacă a fost sinucidere sau a fost un accident nefericit ca urmare a unui dozaj greșit.

Scandalul dintre soţ și mama doctoriței a izbucnit după ce bărbatul a anunțat ca intenționează să incinereze cadavrul iar mama defunctei s-a opus si susține că fiica sa şi-ar fi dorit sa fie înmormântată creștinește.

Incinerarea doctoriței care a murit la Constanța, oprită de tribunal

Mama doctoriței care a fost găsită moarta într-o clinică privată din Constanta a câștigat, în data de 29 aprilie, o prima bătălie împotriva soțului. Judecătoria Constanța a decis suspendarea procedurilor de incinerare, solicitate de soțul femeii.

Instanța a cerut probe care să ateste că decizia de incinerare, luată de soț, ascunde, de fapt, alte motive, după cum invocă mama defunctei.Avocata femeii a adus înscrisuri şi martori iar instanta de judecata a rămas in pronunțare.

Instanta de judecată le-a mai audiat pe două dintre colegele doctoriței. Potrivit acestora, femeia prezenta vânătăi pe mâini în ultima perioadă iar odată ar fi venit la serviciu cu mâna ruptă.

„Inima mea îmi spune că totuşi ea a fost maltratată. Ştiu că a avut mâna ruptă şi era pusă în bandaj. Nu ştiu (dacă a rupt-o el – n.r.), ştiu doar că are un certificat medico-legal. M-a protejat tot timpul, dar tot atunci fiica lor mi-a spus că tati e gelos”, a povestit Mărioara Paizan, mama medicului, citată de Libertatea.

Aceeaşi sursă arată că şi avocatul mamei medicului susţine că Loredana se gândea la divorţ. „Ce pot să spun este că pe mine personal m-a contactat de două ori pentru cerere de divorţ şi nu le-a dat finalitate. În momentul în care se ajunge la divorţ există mereu motive”, a declarat Georgeta Ibraimov.

În schimb, soţul Loredanei Chircu spune că incinerarea a fost dorinţa ei. „Loredana a trăit cu mine în ultimii 10 ani, nu cu mama ei. Eu şi copilul suntem familia Loredanei. Ştiu că este împotriva voinţei rudelor, dar în acest moment nu ei decid, eu decid, şi eu decid pe baza a ceea ce eu şi Loredana am discutat”,a declarat soţul, citat de Libertatea.


Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

jurnal-portuar-34-de-nave-sau-aflat-astazi-sub-operare-in-porturile-de-la-malul-marii

JURNAL PORTUAR. 34 de nave s-au aflat astăzi sub operare în porturile de la malul mării

În porturile de la malul mării se aflau joi dimineață 34 de nave sub operare. 31 dintre acestea erau în Portul...

raja-lucreaza-normal-de-rusalii

RAJA lucrează normal de Rusalii

Apelurile către telefoanele dispeceratului RAJA 0241/924 vor fi preluate non-stop luni, 21 iunie, în a doua zi de...

constanta-noi-detalii-in-cazul-elevului-bruscat-de-administratorul-unui-liceu-privat-au-ascultat-manele-mananca-lasa-resturile-de-mancare-cutiile-cu-suc

CONSTANŢA. Noi detalii în cazul elevului bruscat de administratorul unui liceu privat. ''Au ascultat manele, mănâncă, lasă resturile de mâncare, cutiile cu suc...''

După ultima săptămână în care au avut loc două cazuri de bullying, o nouă agresiune a apărut la Constanța. De...

atentie-constanteni-de-maine-revine-taxa-de-parcare-in-zona-zero-a-orasului-cati-bani-vor-scoate-soferii-din-buzunare-si-cum-se-poate-plati-

ATENŢIE, CONSTĂNŢENI! De mâine, revine taxa de parcare în Zona zero a orașului: câţi bani vor scoate şoferii din buzunare şi cum se poate plăti

Vineri este prima zi în care constănțenii și turiștii vor plăti din nou pentru parcare. Însă deocamdată doar...

sfanta-coada-de-la-casa-de-pensii-din-constanta-inca-o-zi-cu-multi-nervi-si-aglomeratie-functionarii-institutiei-abia-fac-fata-solicitarilor

''Sfânta'' coadă de la Casa de Pensii din Constanța. Încă o zi cu mulți nervi și aglomerație, funcționarii instituției abia fac față solicitărilor

Situația este așa de o săptămână, de când s-a anunțat că și copiii persoanelor persecutate din motive etnice...

constanta-bataie-in-curtea-unei-scoli-doi-elevi-de-clasa-a-via-siau-impartit-pumni-in-timpul-unei-pauze-politia-face-o-ancheta

CONSTANŢA. Bătaie în curtea unei şcoli: doi elevi de clasa a VI-a şi-au împărţit pumni în timpul unei pauze. Poliţia face o anchetă

Poliţiştii fac cercetări după ce doi elevi de clasa a VI-a de la o şcoală din municipiul Constanţa s-au lovit...

alte-48000-de-doze-de-vaccin-johnsonjohnson-sosesc-astazi-in-tara

Alte 48.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson sosesc astăzi în ţară

CNCAV anunţă că 48.000 dedoze de vaccin Janssen vor ajunge, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233