dobroge.tv

Live

Cîţu, la Constanţa: Am venit special aici pentru că vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival. Eliminăm purtarea măştii pe plajă, la 1 iunie - VIDEO

06 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Florin Cîţu se află în vizită la Constanţa pentru a pregăti cât mai bine sezonul estival. Premierul vrea ca sezonul să fie ”de succes”, dar şi sigur.”Am venit special aici pentru că vreau să prgătim cât mai bine acest sezon estival”, a declarat premierul Florin Cîţu, la Constanţa.

Acesta vrea ca autorităţile şi operatorii economici să lucreze împreună pentru a avea un sezon estival ”de succes”, dar sigur.

”E important ca, după un an de pandemie, vreau să arătăm că putem deschide în siguranţă sezonul estival. După discuţia de astăazi avem câteva soluţii interesante şi avem susţinerea industriei şi pentru campania de vaccinare”,a mai declarat premierul.

”Am vorbit de propuneri pentru Comitetul ministerial de mâine, care vizează industria turismului. Unele sunt prezentate în spaţiul public - să putem fi pe plajă fără mască, în restaurant cu capacitate maximă în anumite condiţii. Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune pe care le punem în discuţia comitetului interministeriel”,a adăugat acesta.

Festivalurile Neversea sau Untold vor putea fi reluate de la 1 august sau după 1 august

Acesta anunţă 2 etape de relaxare a măsurilor - prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august. 

”Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campanie de vaccinare”, a mai afirmat premierul.

Acesta a anunţat că există consens şi, de la 1 iunie, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă.

Florin Cîţu şi-a exprimat speranţa că marile festivaluri, precum Neversea sau Untold, vor putea fi reluate, de la 1 august sau după 1 august.

„Eu așa sper și așa vreau, dar nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie. Putem să vorbim de o fază ulterioară. Eu cred că, atunci când vorbim de aceste evenimente mari, va trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”, a spus Cîțu.

Acesta a spus că o decizie privind organizarea de nunți și botezuri va fi luată vineri.

„Este o propunere pe care am făcut-o pentru comitetul interministerial, va fi discutată mâine, am anunțat-o și astăzi aici pe litoral pentru evenimentele private. Vedem după discuțiile cu INPS și Ministerul Sănătății cum va arăta forma finală, dar este ceea ce eu propun”, a spus premierul.

Şeful Guvernului a adăugat că nu vor fi ridicate măsurile de restricţie, dacă nu va fi atinsă ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie.

„Nu le vom ridica. Vom merge mai departe aşa cum este situaţia acum, dar eu nu cred. Eu cred că dorinţa noastră, a românilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decât orice şi ne vom vaccina şi vom trece de această perioadă”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă ar fi o soluţie ca în restaurante să fie delimitate zonele pentru persoane vaccinate şi cele nevaccinate, după modelul zonelor de fumători şi nefumători, premierul a răspuns: „Dacă e o propunere va fi discutată în Comitetul interministerial. Acum nu există o propunere”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233