dobroge.tv

Live

BioNTech: Vaccinul produs împreună cu Pfizer rămâne eficient, nu necesită încă adaptare la noile variante de coronavirus

BioNTech: Vaccinul produs împreună cu Pfizer rămâne eficient, nu necesită încă adaptare la noile variante de coronavirus
10 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Laboratorul german BioNTech dă asigurări că vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer pe baza tehnicii ARN mesager, rămâne eficient şi împotriva noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, iar deocamdată nu e nevoie de o modificare a formulei, scrie Digi 24.

Pe de altă parte, compania spune că desfășoară o evaluare pentru estimarea efectului unei eventuale a treia injecţii cu serul Pfizer/BioNTech (după prima doză şi rapel) pentru prelungirea imunităţii şi a protecţiei împotriva variantelor coronavirusului.

La ora actuală nimic nu indică faptul că ar fi necesară o adaptare a actualului vaccin al BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate”, anunță compania germană într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare, relatează Agerpres.

Totuşi, BioNTech lucrează la „o strategie completă pentru a face faţă acestor variante, dacă va fi nevoie în viitor”. Compania menționează că se pregătește încă din luna martie pentru o asemenea eventualitate. Atunci a început teste pentru o versiune modificată a vaccinului său, specifică noilor variante ale coronavirusului.

Obiectivul acestui studiu este explorarea modalităţii de reglementare pe care BioNTech şi Pfizer ar urma-o, dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului”, explică laboratorul german.

Directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat în luna aprilie că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient împotriva variantei indiene a coronavirusului.

BioNTech și Pfizer au estimat iniţial pentru anul acesta o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccin, dar încearcă să o crească la 3 miliarde de doze. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost livrat până în prezent în mai mult de 90 de ţări. Uniunea Europeană tocmai a încheiat un nou contract cu BioNTech/Pfizer pentru livrarea a 1,8 miliarde de doze până în 2023. Aceste noi livrări, prevăzute să aibă loc începând din acest an, vor permite inclusiv adaptarea la noi tulpini de coronavirus, dar şi vaccinarea copiilor şi adolescenţilor.

Conform rezultatelor financiare publicate luni, BioNTech a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit de 1,13 miliarde de euro, la o cifră de afaceri de peste două miliarde de euro, faţă de cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut.


Sursă foto: Financial Times

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233