dobroge.tv

Live

CONTROALE ÎN CONSTANŢA. Zeci de pontoane amenajate ilegal pe malul lacului Siutghiol vor fi demolate

10 mai 2021
Publicitate

Aproximativ 40 de pontoane amenajate ilegal pe malul lacului Siutghiol vor fi demolate, în urma unei ample acțiuni de control demarată de Primăria Constanța. O parte din operatorii economici care au fost somați au început dezafectarea construcțiilor.

Muncitorii lucrează intens la demolarea construcțiilor de pe malul lacului Siutghiol după ce municipalitatea a somat operatorii economici din zonă care și-au amenajat fără autorizație de construire pontoane pe apă. Nu este prima acțiune de acest gen pe care Primăria Constanța a demarat-o anul acesta.

După ce mai multe terase din Constanța au fost demolate pentru că nu au avut autorizație, acum a venit rândul construcțiilor de pe malul lacului Siutghiol. O parte din agenții economici s-au conformat și au început să-și dezafecteze pontoanele singuri.

În urmă verificărilor au rezultat un număr 38 de construcții de pontoane amplasate pe luciul de apă al lacului Siutghiol. Proprietarii acestor construcții fără autorizație au fost somați, o parte dintre ei au început să le dezafecteze. Poliția locală monitorizează această situație și va interveni ulterior, dacă e cazul, și cu sancțiuni”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Autoritățile locale acționează în baza Legii 50 în care se specifică că ceea ce se construiește pe domeniul public și privat al statului, precum și pe domeniul unităților administrativ teritoriale sunt obligate să aibă avize și autorizații de construire.

Eu nu spun că nu îl voi demola. Îl voi demola dacă asta se dorește, dar nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă. În afară, în țările civilizate, sunt amenajări marine pentru lacurile interioare, pentru mare, la noi e destul de complicat. Nu există, spre exemplu, pe lacul Siutghiol o benzinărie unde să poți să-ți alimentezi o ambarcațiune de agrement”, a declarat Gigi Neagu, operator economic.

În timp ce unii patroni de hoteluri și restaurante își demolează construcțiile, alții aveau deja de ani buni cereri de avize pe mesele autorităților responsabile cu luciul de apă.

Noi am făcut 20 de ani demersuri să găsim o formă legală și am răspunsurile de la autorități, de la Apele Române, de la Primărie, de la ANPA. Nimeni nu a dorit și nu mi-a dat un răspuns concret”, a mai declarat Gigi Neagu, operator economic.

În vizorul autorităților au intrat și construcțiile de pe apă situate pe malul stâng al lacului Siutghiol. Astfel, în urmă cu câteva zile a fost demolat un ponton din zona Palazu Mare. Reprezentanții Primăriei Constanța spun că vor continua astfel de acțiuni de control până vor elibera tot malul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233