dobroge.tv

Live

Eroii de pe litoral! Mărturia salvamarului care a scos din valuri un turist inconştient - bărbatul i-a ignorat avertismentele

09 iunie 2020
Publicitate

Şi salvamarii pot cădea victime valurilor în încercarea de a salva alte vieţi. Aşa s-a întâmplat şi la Eforie Nord unde un bărbat s-a aventurat în valuri pentru că îşi pierduse pălăria în apă. Un salvamar l-a văzut, a sărit după el şi apoi a urmat o cursă contra cronometru cu valurile, curenţii şi greutatea omului salvat.

Salvamarii se pregăteau pe plajă pentru noul sezon estival când au văzut un bărbat care s-a aventurat în valuri. Au strigat la el să iasă din apă pentru că marea era extrem de agitată, însă acesta nu i-a luat în seamă, spun salvamarii.

Din experienţa anilor de muncă, salvatorii ştiau că bărbatul ar putea avea sigur nevoie de ajutor să iasă din apă. Astfel, inevitabilul s-a produs. Nu după mult timp l-au observat pe turist că pluteşte după geamandură. Atunci s-a dat alarma şi nu a fost deloc o misiune uşoară. 

Dorin a fost cel care a sărit imediat în valuri ca să îl salveze. Atunci când turistul a fost adus la mal în siguranţă, salvamarul s-a prăbuşit pe nisip, epuizat în urma misiunii dificile. 

Mulţi dintre salvamari lucrează de ani de zile în acest domeniu. De-a lungul timpului au avut tot felul de experienţe cu turiştii, multe dintre ele nu tocmai plăcute.

“Există o hotărâre: 1837/2007 prin care sunt stabilitesancţiunile. Sancţiunile nu pot fi date decât de autorităţile publice, poliţie naţională şi jandarmeria română. Ar trebui reglementat cumva ca şi salvamarii să poată aplica sancţiuni”, a declarat Bogdan Ghimbaş, şeful salvamarilor din Eforie.

Salvamarii din Eforie spun că le-ar fi mult mai uşor să aibă o bază legală pentru a sancţiona turiştii care nu le ascultă indicaţiile şi se aventurează în valuri. 

“Anul trecut am salvat un copil de vreo patru ani şi taică-su drept răsplată mi-a dat un picior în burtă că de ce i-am salvat copilul”,a povestit Lucian Buliga, salvamar. Pe sectoarele de plajă din EforieNord şi Sud sunt 66 de salvamari.

Citeşte ş: IMAGINI DRAMATICE pe plaja din Eforie - salvamar întins pe nisip, epuizat după ce a salvat din valuri un turist inconştient!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233