dobroge.tv

Live

Exerciții româno-bulgaro-americane în Marea Neagră. GALERIE FOTO

Exerciții româno-bulgaro-americane în Marea Neagră. GALERIE FOTO
16 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Fregata „Mărășești” a acostat sâmbătă, 15 mai, în portul militar Constanța, după ce a participat la Exercițiul „Tomis 21” și la o serie de antrenamente comune cu marinari din Bulgaria și SUA.

În perioada 10-15 mai, echipajul fregatei „Mărășești” a executat, împreună cu echipajele altor cinci nave militare românești, trageri cu sistemele de artilerie de la bord, în care au fost utilizate sute de unități de muniție, iar la finalul săptămânii nava a desfășurat o serie de exerciții comune împreună cu corveta bulgărească BGN „Bodri” și nava de patrulare americană USCGC „Hamilton”.

Marinarii de la bordul celor trei nave partenere au exersat proceduri operaționale NATO de monitorizare a traficului maritim, de interogare nave suspecte și de inserție aeriană a unor echipe de inspecție și control, în cadrul cărora a fost utilizat elicopterul navei americane.

Activitățile de instruire comune desfășurate pe mare se înscriu în sfera parteneriatului strategic româno-american și consolidează interoperabilitatea aliată pentru asigurarea securității în regiunea Mării Negre. Nava de patrulare americană USCGC „Hamilton” a desfășurat, în ultimele trei săptămâni, misiuni de monitorizare a situației din spațiul pontic și a executat antrenamente comune, pe mare, atât cu nave militare aliate din Bulgaria și România, cât și cu nave partenere din Georgia și Ucraina.


Sursă foto: Forțele Navale Române

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233