CONSTANŢA. Muzeu la subsolul Cazinoului
Muzeu la subsolul Cazinoului din Constanţa. În acest mod s-au gândit specialiştii să scoată în evidenţă o parte din istoria clădirii simbol. Acolo vor fi expuse cărţi poştale, fotografii şi obiecte cu o istorie în aparte. În acest moment se lucrează la recompartimentarea subsolului.
Lucrările de reabilitare a Cazinoului sunt în plină desfăşurare în acest moment. În timp ce unii muncitori lucrează la recompartimentarea subsolului, alţii muncesc la suprafaţă.
“În etapa aceasta sunt echipe care demolează. Au demolat toate zidurile neimportane pentru ca să facă loc noilor configuraţii. Au demolat, încă mai este puţin din scara din nord est care a fost făcută atunci şi care acoperea o bună parte din ornamentele Cazinoului”, a declarat Radu Cornescu, arhitect.
Concret, în subsolul Cazinoului vor fi două camere de muzeu unde vor fi expuse obiecte, cărți poștale sau fotografii cu istoria acestei clădiri simbol naţional. În acel spaţiu au fost descoperite grinzi metalice nituite care au fost construite de Anghel Saligny. Se pare că acestea nu au căzut pradă timpului şi s-au menţinut destul de bine, astfel că vor fi lăsate în forma originală. În situaţie similară se află şi zidurile de piatră şi planşeele cu bolţi de cărămidă. De asemenea, istoricii şi muncitorii speră să mai descopere şi alte mărturii ale unor vremuri apuse.
“S-ar putea să existe tot aşa nişte poezii am înţeles că ar putea fi, anumite gânduri ale deţinuţilor care au lucrat aici”, a mai spus Radu Cornescu. Cazinoul ar trebui să fie reabilitat în aproximativ doi ani.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

