dobroge.tv

Live

Ministrul Mediului vrea legi mai dure după ce zeci de containere cu deșeuri au intrat în țară, prin Portul Constanța Sud Agigea

22 mai 2021
Publicitate

O legislație mai dură – asta cer procurorii și inspectorii și asta promite ministrul Mediului, după ce zeci de containere cu deșeuri au intrat în țară fără nicio problemă. Barna Tanczos a văzut cu ochii lui cum arată tonele de gunoaie care ajung din Germania în Portul Constanța Sud Agigea și spune că va lua măsuri.

“Sunt urme clare de ulei, probabil la bază au stat nişte resturi de plastic care au fost ulterior amestecate cu alte tipuri de deşeuri”, a declarat Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naționale de Mediu.

Toate vin din Germania, iar transportul în România e organizat de o firmă belgiană. Din fiecare container curg tone de gunoi.

Marfa ambalată în saci conține tocătură din aparatură electronică, amestecată cu tot felul de materiale neferoase și alte deșeuri, posibil periculoase.

Exportatorii preferă să trimită deșeurile în România pentru că procesarea unei tone de gunoi costă aici 17 euro, în timp ce în Uniunea Europeană ajunge și la 500 de euro. Legislația este permisivă, spun procurorii, iar ministrul Mediului promite sprijin în Parlament pentru a schimba situația.

"Pe fond este o problemă destul de gravă și care tinde să devină foarte gravă legată de deșeuri. Legislația nu este suficient de bine corelată, instituțiile statului nu sunt corelate, totul pornește de la organizare, atât legislativă cât și administrativă", a spus Teodor Niţă, procurer.

“Aștept propunerile de modificare a legislației; sunt extrem de importante să fie legislația mult mai exactă, mult mai bine gândită și din experiențele pe care se acumulează în asemenea situații să putem beneficia", a declarat Barna TÁNCZOS, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Până acum în România au ajuns gunoaie din țări precum Portugalia, Marea Britanie, Germania și Canada.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233