dobroge.tv

Live

Pescadorul „Sea Shark 1” dispărut luni în Marea Neagră a fost găsit: doi membri ai echipajului, în continuare dispăruți

Pescadorul „Sea Shark 1” dispărut luni în Marea Neagră a fost găsit: doi membri ai echipajului, în continuare dispăruți
23 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Pescadorul Sea Shark 1 scufundat luni, 17 mai, în Marea Neagră a fost găsit sâmbătă, 22 mai, la 10 kilometri est de grindul Chituc, la circa 21 de metri adâncime. Anchetatorii vor cerceta epava pentru a afla de ce s-a scufundat. Doi pescari sunt în continuare dați dispăruți.

În data de 22.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă și două mijloace de mobilitate navală, au desfășurat activități in vederea identificării epavei unei ambarcațiuni. Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanță de aproximativ 10km Est de Chituc.

În cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj”, transmit polițiștii.

Pescadorul, dat dispărut

Un pescador ce ar aparţine SC SEA SHARKS SRL a fost dat dispărut, luni, 17 mai, în Marea Neagră. Două persoane decedate au fost scoase de valuri la mal în zona Gura Portiţiei, iar cea de-a treia a fost adusă la mal în zona plajei Vadu. În total, cinci persoane au dispărut, însă doar trei au fost găsite.

Potrivit autorităţilor, dispariţia pescadorului a fost semnalată de un amic al unui membru de echipaj. Acesta a urmărit poziţia pescadorului din Marea Neagră cu ajutorul unui program de pe internet, iar la un moment dat a observat că acesta a dispărut de pe radar. El a sunat luni dimineaţa la 112, iar apelul a fost transmis către Centrul Maritim de Coordonare din cadrul Autorităţii Navale Române, această instituţie fiind cea care se ocupă de această operaţiune -- detalii aici: Tragedie în Marea Neagră, după ce un pescador românesc a fost dat dispărut. Trei morţi au fost aduşi de valuri la mal

Căutarea pescadrului

„În data de 17 mai, în jurul orei 10, am fost solicitaţi de Autoritatea Navală Română pentru a participa la căutarea de vieţi omeneşti pe mare în urma dispariţiei pescadorului românesc Sea Shark 1 cu un echipaj format din cinci membri. În momentul de faţă Garda de Coastă participă cu trei nave şi 20 de poliţişti de frontieră. Căutările sunt în plină desfăşurare pentru găsirea celorlalţi doi membri de echipaj şi a pescadorului sub coordonarea Autorităţii Navale”, a declarat comisar şef de poliţie Petrişor Irimia din cadrul Gărzii de Coastă, la 17 mai 2021.

Mobilizare de forțe

Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorității Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiței, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1” -- detalii aici: Forțele Navale Române, misiune de căutare a persoanelor dispărute în urma scufundării pescadorului „Sea Shark 1”

În data de 18.05.2021, operaţiunile de căutare şi salvare au fost reluate cu patru nave, dintre care trei ale ARSVOM, una a Gărzii de Coastă şi un elicopter aparţinând MApN. Începând cu ora 17.00, aeronava pusă la dispoziţie de FRONTEX s-a alăturat unităţilor implicate în căutarea celor două persoane dispărute. Operaţiunile de căutare s-au suspendat începând cu orele 20.30 datorită scăderii vizibilităţii şi căderii nopţii.


Sursă foto: Poliția de Frontieră

Sursă video: News.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233