dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Şcoala Doctorală de Teologie, condusă de ÎPS Teodosie, în atenţia unei comisii de analiză a Universităţii „Ovidius”

CONSTANŢA. Şcoala Doctorală de Teologie, condusă de ÎPS Teodosie, în atenţia unei comisii de analiză a Universităţii „Ovidius”
25 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius din Constanţa a hotărât, astăzi, înfiinţarea unei comisii de analiză pentru verificarea activităţii Şcolii Doctorale de Teologie.

Decizia a fost luată după ce, în răspunsul dat Arhiepiscopiei Tomisului de către Patriarhie privind înfiinţarea Mitropoliei, este amintită problema calităţii tezelor doctorale de aici, printre neregulile semnalate aflându-se teze plagiate sau teze conduse de profesori care nu legătură cu disciplina pe care o predau.

Nouă teze de doctorat, invalidate de CNATDCU, au fost coordonate de ÎPS Teodosie. La acestea se adaugă alte şase care au fost coordonate de alţi profesori de Teologie de la Constanţa. Două titluri de doctor în Teologie, obţinute la Constanţa, au fost retrase de către CNATDCU.

"În cadrul şedinţei Consilului de Administraţie desfăşurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată şi situaţia semnalată de către presă cu privire la activitatea Şcolii Doctorale de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Consiliul de Administraţie a hotărât înfiinţarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situaţii”, a transmis Universitatea Ovidius.

În răspunsul transmis de către Patriarhie la solicitarea Arhiepiscopului Tomisului de înfiinţare a Mitropoliei Tomisului şi publicat de G4Media se precizează şi faptul că raportul de activitate al Comisiei de Teologie din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021 a evidenţiat că cele mai mari probleme din punctul de vedere al calităţii tezelor doctorale şi al onestităţii ştiinţifice se regăsesc la Şcoala Doctorală a Facultăţii de Teologie Ortodoxă cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233