Captura record de heroină din Portul Constanţa, povestită de un ofiţer antidrog: Unii colegi ai mei au fost atât de aproape de infractori încât au băut cafele împreună

Oamenii legii au reuşit o captură record de aproape o tonă și jumătate de heroină în portul Constanța. Poliţiştii i-au filat nonstop pe traficanţii implicaţi în acest dosar, chiar şi atunci când opreau în benzinării pentru a-și lua o cafea, potrivit digi24.ro. De altfel, întreaga operaţiune a fost povestită pentru sursa citată de către unul dintre ofițerii antidrog care au luat parte la captură record.Operaţiunea a fost planificată luni de zile.
CITEŞTE ŞI: Captură record de droguri în portul Constanța: peste o tonă de heroină, descoperită de polițiști. VIDEO
"Operațiunea a fost una dintre cele mai complexe desfășurate de poliția română și de antidrog în această perioadă. A durat mai mult de un an de zile să ne dăm seama de membrii grupării și cum opera în spațiul european această grupare. Au făcut anumite teste să își dea seama cum reacționează membrii grupării când este o situație dificilă, să pună puzzle-ul într-o anumită formă", a declarat ofiţerul pentru sursa citată.
După luni de filaj, polițiștii și-au dat seama că sunt pe urmele unei grupări internaționale: "Gruparea era destul de bine pusă la punct, cu membri diverși, cu diferite naționalități, acționa pe teritoriul Olandei, Belgiei, României, Bulgariei, aveau puncte de contact în Germania, Austria, Ungaria se descurcau destul de bine pentru introducerea cantităților de droguri".
Ofiţerul a mai povestit că românii se ocupau de "partea de transport, facilitarea de intrare a bunurilor în port acoperitrea cantităților de droguri"
Când au avut toate datele, polițiștii au organizat o operațiune în opt țări din Uniunea Europeană. Totul a pornit din Portul Constanța, unde heroina a ajuns în containere cu materiale de construcții urcate pe un vapor din Iran. Le-au lăsat însă să treacă.
"La volanul TIR-urilor care contau, în care erau drogurile, erau membrii grupării care erau dirijați, raportau la anumite intervale traseul pe care îl urmează, aveam suspiciuni că sunt monitorizate prin GPS de către grupare. Membrii grupării, pe lângă că se feresc de organele legii, se feresc și de alte grupări. Au anumite metode pentru a contracara eventualele urmăriri. Mi-aduc aminte că unii colegi ai mei au fost atât de aproape încât au băut cafele împreună, fără să știe cu cine vorbesc", a mai povestit ofiţerul pentru digi24.ro.
După ore întregi de drum, a avut loc prima interacțiune cu unii dintre membrii grupării, când au fost și reținuți.
"Au intervenit la momentul oportun și au putut să vadă legăturile pe care acea grupare o avea în acel stat", a mai povestit ofiţerul.
Până acum, în acest dosar au fost reținute peste 10 persoane.
În această operaţiune s-au implicat reprezentanții departamentului antidrog din cadrul Ambasadei SUA, Brigada de combatere a criminalității organizate Constanța și Serviciul de combatere a criminalității organizate porturi maritime. Din echipă a mai făcut parte Serviciul pentru intervenții și acțiuni speciale și specialiștii din cadrul Direcției generale a vămilor.
Sursă foto: Digi24.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

