dobroge.tv

Live

Controale la comercianții din piețele agroalimentare: oamenii legii a găsit mai multe nereguli

27 mai 2021
Publicitate

Condiții insalubre, cântare neconforme și documente lipsă. Asta au găsit polițiștii locali după un control în Piața Tomis III. Comercianții au încercat să înduplece autoritățile, însă fără succes. S-au dat amenzi iar piața a fost închisă temporar, spre nemulțumirea unor clienți care au fost nevoiți să aștepte până la terminarea controalelor.

Ca la piață. Așa au încercat să discute unii comercianți cu oamenii legii care au desfășurat o amplă acțiune de control joi dimineață în Piața Tomis III din Constanța. În urma verificărilor au fost găsite mai multe nereguli, printre care condiții insalubre de desfășurare a activității, cântare neconform sau lipsa unor autorizații.

În această dimineață au avut loc controale în Piața Tomis III. Neregulile găsite i-au revoltat pe unii dintre comercianți.

„E momentul în care trebuie să verificăm din toate punctele de vedere modul în care își desfășoară activitatea fiecare dintre operatorii economici. Dacă au sau nu contract cu firma de salubrizare, dacă reciclează sau nu, pentru că e plin de lădițe în toate zonele de depozitare a deșeurilor din jurul pieței”, a declarat Horia Constantinescu, director adj. Primăria Constanța.

Așa cum era de așteptat, acțiunile de control i-au nemulțumit pe unii comercianți. Ei spun că autoritățile au partea lor de vină pentru nu le asigură condițiile necesare pentru a-și derula afacerile, motiv pentru care sunt nevoiți să se adapteze.

A venit, ne-a trasat, că ne dă locul, ca să plătim. Acum trei luni de zile. Și ne duce așa, că nu ne dă să plătim. Ne-au dat jumătate de metru”, spune un comerciant.

Nici unii clienți nu s-au arătat tocmai mulțumiți de aceste controale, ei reclamând faptul că piața a fost închis pe durata verificărilor, motiv pentru care ei nu au mai putut să își facă cumpărăturile.

De ce nu lasă să meargă piața? Omul dă mai ieftin”, spune un constănțean.

În ciuda acestor opinii, cei mai mulți dintre constănțeni s-au arătat încântați de aceste acțiuni. Nu puțini sunt cei care au afirmat că au fost furați la cântar.

Nu fură, ciupesc. Toți. Ia-i pe toți la rând, să vezi că fură toți. Pot să vină controale din oră în oră”, spune un alt constănțean.

Oamenii se plâng și de aspectul general al pieței. De cele mai multe ori, locul nu este tocmai salubru, cred unii clienți.

Deloc nu e curat. Adică nu e ceea ce ar trebui să fie, perfect curată, pentru că de aici ne alimentăm”, spune o constănțeancă.

Verificările instituite de Primărie, prin Poliția Locală, au ca scop menținerea unui climat sigur în piețele agroalimentare din municipiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233