dobroge.tv

Live

O porțiune din bulevardul Tomis devine arteră pietonală în weekend: proiectul a fost votat de consilierii locali

28 mai 2021
Publicitate

Constanța va avea cea mai mare promenadă din oraș la KM 0, în centrul istoric. În weekend o porțiune din bulevardul Tomis se va transforma în zonă exclusiv pietonală. Ceea ce înseamnă că mașinile nu vor mai avea voie să circule, iar cei care vor avea treabă, de exemplu, la tribunal, vor fi nevoiți să ocolească bulevardul. Consilierii locali au votat astăzi proiectul care prevede ca artera de circulație să fie destinată pietonilor.

O porțiune din bulevardul Tomis, va deveni, arteră pietonală în weekend. Proiectul „Constanța Coffee Break”, privind instituirea unei zone de promenadă între Capitol și Lupoaică a fost vineri aprobat de consilierii locali. Acesta este împărțit însă în două etape „Lupoaică-Miga” și „Miga-Capitol”.

Kilometrul 0 devine astfel cea mai întinsă zonă pietonală din Constanța care începe de la intersecția bulevardelor Ferdinand cu Tomis și se termina la Lupoaică.

Asta e cam problematic pentru cei care lucrează și care locuiesc aici în zonă”, spune o constănțeancă.

Să zicem că dacă s-ar aglomera la vară ar fi o idee bună, dar dacă traficul este ca acum, nu”, spune un constănțean.

Am prefera să avem suficient spațiu în care sa ne plimbăm cu prietenii în weekend, în timpul liber și sunt prea multe mașini”, spune o tânără.

Accesul autoturismelor va fi interzis, pe o lungime de aproape 500 de metri, de vineri seară de la ora 18.00 și până duminică noapte. Menționăm că zeci de operatori economici și-au deschis restaurante în centrul vechi al Constanței și spun că această modificare îi va afecta și mai mult.

Ar fi posibil să adunăm mai mulți clienți fiind pietonal, partea rea ar fi locurile de parcare. Clienții noștri vor să parcheze cât mai aproape de terasă și de locație”, a declarat Cristina Andrei, manager restaurant.

Nu o să mai poată parca clientul ca să ia o cafea de la noi din magazin”, a declarat Elena Carataș, agent comercial.

Centrul vechi al Constanței atrage în fiecare vară mii de turiști.

Turist: Noi dacă venim o dată pe an, venim sau nu venim.

Reporter: Unde v-ați parca mașina dacă s-ar întâmpla așa?

Turist: Asta caut, o parcare. Dacă m-ați putea dirija la o parcare ar fi ok.

Acest segment, care de fapt, la sfârșit de secol XIX, la început de secol XX, era exact zona în care aristocrația defila. Aici se prezentau cele mai frumoase maniere, aici se prezentau cele mai frumoase costume, aici erau cele mai renumite magazine. Este păcat să nu readucem la viață această zonă pentru că era un tezaur. Dacă vreți, putem să facem o asociere. Această zonă este ca bulevardul Lipscani al Bucureștiului”, a declarat Andrei Chivu, arhitect.

Aici găsesc restaurante cu specific pescăresc sau grecesc, gusturi împrumutate de la italieni sau mexicani, pentru cei mai pofticioși, precum și monumente istorice sau lăcașuri de cult pentru turiștii interesați de istoria cetății Tomis. Luat la pas, aceștia descoperă fragmente importante din istoria de la malul mării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233