dobroge.tv

Live

DORNICI SĂ SE IMUNIZEZE

S-a dat startul vaccinării copiilor de peste 12 ani: la Pavilionul Expozițional din Constanța, adolescenții s-au prezentat de la primele ore

02 iunie 2021
Publicitate

De astăzi a început campania de imunizare pentru copiii de peste 12 ani. Cei mai motivați s-au prezentat la Pavilionul Expozițional încă de dimineață. Adolescenții se pot imuniza doar cu acordul părinților. Vaccinarea se poate face atât cu programare pe platform, cât și prin prezentarea directă la centre.

Teodor are treisprezece ani și jumătate și este primul copil care s-a vaccinat miercuri împotriva COVID-19 la centrul de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Pandemia l-a responsabilizat înainte de vreme, spune băiatul. Când a aflat că se poate imuniza nu a mai stat pe gânduri.

Mi-e frică de COVID și prefer să fiu sigur”, spune Teodor.

Deși ușor reticentă, mama lui și-a dat acordul pentru imunizare.

Reporter: Ați ezitat mult înainte să-l vaccinați?

Mama lui Theodor: Un pic, dar el a fost hotărât de la început.

Unii părinți au fost încântați de posibilitatea de a-și vaccina copii. Ei îi îndeamnă și pe ceilalți să le urmeze exemplul.

A fost în primul rând alegerea lui. M-am bucurat că a fost destul de matur să facă alegerea. Eu, ca mamă, și medic l-am susținut. Și în continuare susțin vaccinarea tuturor”, spune o mămică.

Părinții normal că trebuie să-și încurajeze copiii să facă vaccin. Nu numai vaccinul împotriva COVID, ci și celelalte vaccinuri care trebuie făcute. Este bine pentru sănătatea noastră, a tuturor, să ne imunizăm cât mai repede împotriva COVID”, a declarat Ortansa Dancă, coordonator centru de vaccinare.

Iar cei mai încântați sunt adolescenții, dornici să își reia cât mai curând vechile activități.

Pentru a-mi trăi adolescența, cu petreceri și tot ceea ce conține ea. Pentru a merge în locuri unde este aglomerație și a nu-mi fi frică să mă infectez”, spune un tânăr.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani este cel produs de BioNTech Pfizer.

Conform testelor, eficacitatea vaccinului a fost maximală la acest segment de vârstă. Mai mult decât atât, copiii vaccinați nu s-au îmbolnăvit cu COVID, spre deosebire de lotul copiilor nevaccinați.

Este obligatoriu consimțământul informat al părintelui sau al tutorelui legal”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor din contul părinților. Schema de vaccinare este aceeași ca la adulți, două doze la interval de 21 de zile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233