dobroge.tv

Live

Plajele arhipline vor fi doar o amintire în acest an: acestea vor funcționa după niște reguli bine stabilite

02 iunie 2021
Publicitate

Noi reguli anunțate pentru plajele de pe litoral. Pe porțiunile de nisip va fi un număr limitat de persoane, accesul se va face cu rezervare, iar angajaților li se recomandă să poarte mască. Regulile au fost adoptate după ce un ordin comun a fost semnat de miniștrii Sănătății, Economiei și Mediului.

Plajele arhipline vor fi doar o amintire în acest an. Vor funcționa după niște reguli bine stabilite, arată un ordin comun, semnat de miniștrii Sănătății, Economiei și Mediului. Operatorii economici sau administratorii plajelor sunt cei care vor trebui să aibă grijă ca acestea să fie respectate, iar acolo unde suprafața de nisip nu este concesionată, misiunea revine administrației locale.

Conform ordinului, accesul pe plajă s-ar putea face pe bază de rezervare. În cazul în care numărul de locuri este depășit, administratorii pot bloca accesul oamenilor pe sectoarele de nisip.

Avem ospătar pe plajă, avem și barmanul în bar. Suntem organizați. Avem sistemul de rezervări. Îl avem și la beach bar, îl avem și la intrarea pe plajă, îl avem și online, dar online mai puțin”, a declarat Paul Marin, operator plajă.

Echipamentul de plajă trebuie folosit individual. Înainte și după fiecare utilizare, acesta va fi curățat și dezinfectat cu produse biocide avizate. De asemenea, vor fi instalate bariere fizice la punctele de plată, mai arată ordinul. Nici distanțarea fizică nu a fost uitată. La fel ca vara trecută, șezlongurile vor fi delimitate.

Doi metri. Atât trebuie să fie distanța dintre șezlonguri pentru persoanele care nu aparțin aceleași familii.

Operatorii din turism spun că nu au fost luați prin surprindere. Având experiența anului precedent, aceștia și-au luat toate măsurile necesare.

În ceea ce privește plaja, nu este o noutate. Și anul trecut le-am avut distanțate, și anul acesta vor fi distanțate. Totul va depinde de evoluția pandemiei”, a declarat Nicolae Bucoavă, hotelier.

Oamenii se bucură de aceste reguli. Ei spun că aglomerația era de multe ori neplăcută, mai ales în plin sezon.

Ce-i drept, puțină distanțare era necesară pentru că în anii trecuți țin minte ca sardinele înghesuiți pe plajă”, spune o doamnă.

În cazul plajelor neconcesionate, administrația publică locală va răspunde de menținerea regulilor de distanțare fizică și evitarea formării de aglomerări. Iar dacă aceste reglementări nu vor fi respectate, atunci operatorii sau administrația locală riscă fie amenzi contravenționale, fie dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233