dobroge.tv

Live

Certificatul verde de vaccinare COVID va fi disponibil şi în România, de la 1 iulie. "Va facilita călătoriile între state”

Certificatul verde de vaccinare COVID va fi disponibil şi în România, de la 1 iulie.
03 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

De la 1 iulie, România va lansa certificatul digital al UE privind COVID. Astăzi, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a declarat că România este în grafic cu tot ce trebuia să facă pentru implementarea certificatului digital, document care va facilita călătoriile între state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale.

Încă de la 1 iunie, şapte state membre – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croaţia şi Polonia – au decis să se conecteze la portal şi au început să elibereze primele certificate. Cele mai multe dintre ţări însă au decis să lanseze certificatul digital al UE privind COVID numai atunci când toate funcţiile vor fi implementate la nivelul întregii ţări. Prin urmare, mai multe ţări vor începe să utilizeze sistemul în zilele şi săptămânile următoare.

”Certificatul digital european privind COVID, se lucrează de mai bine de două luni de zile, cu toate instituţiile implicate. Suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment.Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (...) s-a creat acest certificat digital european privind COVID. Va facilita călătoriile înre state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice. Este esenţială autenticitatea. Noi vom folisi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a precizat Baciu.

Acesta a explicat că certificatul este programat pentru a fi lansat la 1 iulie, iar în România va exista un portal dedicat.

”Vom crea un cont, ne autentificăm, vom primi le email un link de unde putem descarca certificatul.Certificatul se referă la trei situaţii: la vaccinare – faptul că suntem vaccinaţi, se poate referi la recuperare – faptul că am trecut prin boală, sau absenţa infectării, dată de un rezultat RT PCR negativ”, a mai precizat Baciu.

Astfel, certificatul va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane:

  • persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19
  • persoane care au trecut prin boală - prezența unui test PCR pozitiv nu foarte îndepărtat
  • absența infectării în acest moment dată de un test PCR negativ

Certificatul va putea fi prezentat în vamă în firmat fizic sau pe telefon sau alt dispozitiv, chiar şi ca fotografie, întrucât codul QR poate fi scanat.

Sursă foto: zf.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233