dobroge.tv

Live

Ambasadorul extraordinar al Regatului Danemarca în România, în vizită la Constanța

Ambasadorul extraordinar al Regatului Danemarca în România, în vizită la Constanța
03 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Miercuri, 3 iunie 2021, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a participat la o întâlnire comună a conducerii Consiliului Județean și Primăriei Municipiului Constanța cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Danemarca în România, ES domnul Søren Jensen, prezent în vizită în orașul nostru. Din partea Consiliului Județean Constanța a participat la discuții domnul vicepreședinte Stelian Gima, iar din delegația misiunii diplomatice daneze au mai făcut parte domnul Răzvan Stroe, consilier comercial și domnul Emil Strunge Steffensen. Delegația Ambasadei Regatului Danermarcei a participat astăzi la deschiderea unui nou magazin JYSK în Constanța, cel de-al 100-lea magazin JYSK în România, evidențiind succesul acestui proiect danez pe piața românească.

Viceprimarul Ionuț Rusu a prezentat invitaților, pe larg, oportunitățile de investiții în municipiul Constanța, punctând totodată planurile de dezvoltare locală ale municipalității.

Ambasadorul Regatului Danemarca a precizat că țara sa are o expertiză solidă, omologată la nivel european, în domenii de interes vital din perspectiva planurilor de dezvoltare ale municipiului Constanța, precum: design și digitalizare (programul național de digitalizare acoperă, în Danermarca, în momentul de față, circa 95% din sectorul public, pe baza principiului contactului minim între autorități și cetățeni), soluții de creștere a eficienței energetice a clădirilor publice din domeniul sănătății (au fost derulate proiecte de creștere a eficienței energetice cu implicarea unor firme și companii daneze de profil în unele țări europene precum Croația), industria energiei eoliene, energia regenerabilă, bioenergia etc. Danemarca reprezintă în prezent un exemplu de bune practici în UE în domeniul creării unui cadru guvernamental cuprinzător privind eficienţa energetică – politicile daneze în materie de eficienţă energetică sunt coordonate de către Agenţia Daneză pentru Energie.

ES domnul Søren Jensen l-a asigurat pe viceprimarul Ionuț Rusu de întreaga disponibilitate a Ambasadei de a prezenta experiența sectorială daneză în aceste domenii prin vizite, schimburi de experiență, seminarii etc. Părțile s-au pronunțat pentru consolidarea relațiilor dintre municipalitatea Constanța și parteneri din Danemarca, precum și pentru construirea de oportunități care să permită importul de bune practici daneze în domeniile de expertiză omologate în UE și derularea de proiecte de investiții daneze în domenii de interes prioritar pentru orașul nostru.


Sursă foto: Primăria Constanța 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233