dobroge.tv

Live

Aproape 100 de salvamari au ajuns în Mangalia și stațiunile din sudul litoralului

03 iunie 2021
Publicitate

Doi turiști care se aventuraseră în valurile mării au fost salvați de salvamari. S-a întâmplat miercuri, în sudul litoralului, zona Saturn-Venus. Chiar dacă au fost avertizați să nu intre în apă, mai ales că vremea nu a fost prietenoasă, oamenii nu au ținut cont de riscuri. Salvamarii s-au întors la datorie și sunt pregătiți pentru intervenții, însă și turiștii trebuie să țină cont de reguli.

Salvamarii și-au făcut apariția și în sudul litoralului. Pe zona Mangalia-Olimp, vor fi la datorie aproape o sută de salvatori.

Din rândul acestora fac parte și două echipe de scafandri de intervenție. Avem în această zonă de competențe baze. Una la Mangalia și una la Neptun. Baze de salvamari care sunt coordonate de la Jupiter și toată zona de sud a litoralului”, a declarat George Lipoveanu, administrator firmă salvamari.

Salvamarii îi asigură pe turiștii care vor ajunge în această vară în sudul litoralului că vor fi în siguranță. Au echipamente, majoritatea obținute din fonduri proprii.

În fiecare an noi ne-am dotat. Noi avem în jur de opt-nouă sky jet-uri, ambarcațiuni rapide. Aceste dotări sunt din fonduri proprii, cu excepția a patru ambarcațiuni pe care le-am primit din dotarea Consiliului Județean. Am mai primit tot la fel de la Primăria Mangalia 14 foișoare”, a mai declarat George Lipoveanu, administrator firmă salvamari.

Totuși, oamenii sunt rugați să nu se aventureze în valurile mării. Miercuri, salvamarii au scos din apă doi turiști.

Nu mai puteau să se întoarcă din larg și bineînțeles că au fost avertizați la început și imediat au intervenit salvamarii din zona Saturn-Venus”, a mai declarat George Lipoveanu, administrator firmă salvamari.

Oamenii sunt sfătuiți să respecte în permanență indicațiile salvamarilor, mai ales atunci când pe plajă sunt arborate steagurile de avertizare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233