dobroge.tv

Live

Plaje lărgite, la Eforie Sud. Ministrul Mediului: „Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie”

04 iunie 2021
Publicitate

Aproape 50 de hectare noi de plajă urmează să fie date în folosință în sudul litoralului, până în 2022. După extinderile din stațiunea Mamaia, au fost demarate și lucrările din zona Eforie Sud. Acestea oferă posibilitatea desfăşurării activităţilor economice în condiţii moderne urmărindu-se, totodată, și protejarea biodiversităţii. Proiectul are o valoare totală de aproape 400 de milioane de lei.

Lărgirea plajelor de pe litoral continuă. După stațiunea Mamaia, lucrările au fost demarate și la Eforie Sud.

Lucrările de lărgire a plajelor demarate între Eforie Nord și Eforie Sud vor fi finalizate până în 2022.

Plaja se întinde pe 5,7 kilometri, de la Portul Belona, până la limita cu U.A.T. Tuzla”, a declarat Laszlo Barabas, președinte ANAR.

Oficialii spun că este nevoie de un litoral modern. Licitaţia pentru lucrările de extindere a plajei de la Eforie a fost câştigată de una dintre cele mai mari firme în domeniu.

Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie. Avem lucrări terminate, lucrări în curs de desfășurare și lucrări care vor urma. La sfârșit vor fi peste 10 contracte care se vor semna, să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic. Un litoral care oferă posibilitatea desfășurării unor activități economice în condiții de secolul XXI”, a declarat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Face parte dintr-un program mai larg, în care sunt 11 loturi. A semnat contractul cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pentru acest lot 5. Este un contract de proiectare și execuție”, a declarat Laszlo Barabas, președinte ANAR.

Mai mult, lucrările de lărgire a plajelor ar putea însemna și zeci de hectare de biodiversitate.

Un lucru extrem de important pentru Ministerul Mediului este să protejăm biodiversitatea. Este probabil cel mai interesant lot din toate cele care au fost terminate, sunt în curs de desfășurare sau vor urma, pentru că dincolo de cele 50 de hectare de plajă care se vor crea, vom avea 29 de hectare de biodiversitate”, a mai declarat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Proiectul are o valoare totală de aproape 400 de milioane de lei și este finanțat din fonduri europene.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233