dobroge.tv

Live

CONSTANŢA PARKING

Prima jumătate de oră de parcare va fi gratuită indiferent de zonă: cum trebuie să procedeze şoferii şi cum se poate plăti taxa

08 iunie 2021
Publicitate

Primele 30 de minute de parcare vor fi gratuite. Noile plăcuțe informative au fost deja montate în stațiunea Mamaia. Municipalitatea a acționat în zona 0 datorită numărului mare de turiști care ajung zilele acestea pe litoral. Șoferii vor putea plăti taxa prin mai multe metode, inclusiv online, prin aplicația Constanța Parking. Menționăm că până la intrarea în vigoare a regulamentului, parcarea este gratuită.

Cele 30 de minute, așa cum au fost prevăzute în Hotărârea de Consiliu Local, vor fi gratuite. Trebuie doar să anunțe fie prin aplicație, fie prin SMS că a parcat, pentru că trebuie să existe un control”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

În curând, va putea fi utilizată și o nouă versiune a aplicaţiei de plată a parcării „Constanţa Parking”. Într-o primă etapă, aceasta va fi disponibilă pentru zona 0.

Stațiunea Mamaia este încadrată în zona 0, cea mai scumpă zonă de parcare. Aici, după cele 30 de minute gratuite, tariful va fi patru lei pe oră.

Prin intermediul aplicaţiei „Constanţa Parking”, șoferii vor avea la dispoziţie o metodă simplă şi eficientă de a plăti rapid şi uşor parcarea. Taxa va putea fi achitată prin SMS sau card bancar, pentru parcările aflate în zonele 0, 1 şi 2 ale oraşului. În plus, aplicația va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare.

Se explică atât îndatoririle, cât și modalitățile de plată. Și, evident, vor fi modalitățile de plată la dispoziția publicului. Și aici mă refer la: aplicația de parcare, care este cea mai utilă în a gestiona această activitate. Evident va mai fi și SMS-ul, vor mai fi și abonamente care se pot achiziționa de la agențiile fiscale, dar și de la partenerii comerciali. Și, în plus, vor mai fi și tichete răzuibile pentru cei care, să spunem, nu au acces nici la un telefon inteligent, cu aplicație și nici nu doresc să folosească SMS-ul pentru plata parcării”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

De asemenea, primele indicatoare cu tarifele pentru parcare au fost montate în stațiunea Mamaia. Echipele municipalității au acționat în zona turistică având în vedere că numărul turiștilor este în creștere în perioada aceasta. Prețurile nu sunt însă pe placul tuturor.

Dacă stai o săptămână o să te coste o avere. Cam asta este”, spune un domn.

Puțin cam exagerat. Dar, sper că acum se va reveni la prețurile reale”, spune o constănțeancă.

Șofer: Dacă dai la cazare 1.000 de euro, să zicem, trei zile, mai contează că dai 30-40 de lei pe zi? Nu mai contează. Dar la noi acasă.

Reporter: V-ați făcut un calcul, cam cât o să dați?

Șofer: O să dau 200-300 de lei pe an.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul mesajului va fi diferit. Însă până când regulamentul va intra în vigoare, parcarea este gratuită.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233