dobroge.tv

Live

Trageri cu rachete la Capu Midia, în cadrul unui exercițiu la care au participat unități americane și românești

10 iunie 2021
Publicitate

Statele Unite îşi pun la punct apărarea antirachetă din Europa. Armata americană intenţionează să-şi reconstruiască în perioada următoare capacitatea de apărare antiaeriană împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune şi testează noi sisteme de armament. La Capu Midia au adus noile rachete Stinger, pentru prima oară în țara noastră.

Statele Unite continuă să facă schimbări în domeniul militar, cu scopul de a putea răspunde adecvat şi rapid potenţialelor provocări. Iar apărarea antirachetă reprezintă unul dintre capitolele prioritare pentru autorităţile americane. Împreună cu unitățile de rachete românești, miercuri au simulat un atac masiv venit din largul Mării Negre și au pus la bătaie mai multe sisteme de interceptare a țintelor inamice.

Soldații români și cei americani au exersat pe aceleași planșe de luptă în teren. Statele Unite au adus la Midia cea mai nouă generație de rachete Patriot, dar și sistemul AVENGER, cu rază scurtă de acțiune. Rachetele Stinger, folosite pe un astfel de sistem, fuseseră retrase din tetrele de operațiuni în care lupta Armata SUA la începutul anilor 2000, după ce s-a considerat că nu mai există amenințări apropiate. În timp, însă, amenințările au devenit diversificate. Miercuri, rachetele Stinger au zburat prima dată din România, de pe lansatoare mobile. Și românii, și americanii au tras cot la cot.

Țintele au fost alese din același centru de comandă, cel care a prins primul ținta, a tras primul. De aceea, prima dată am tras cu HAWK-ul și după aceea am tras cu Patriot. Patriot-ul întradevăr, trage, are o rază de tragere mai mare”, a declarat general Iulian Pațulea, Forțele Aeriene Române.

Armata Americană vrea să pună la punct o apărare multistratificată în Europa, unde încearcă reconstruirea capacităţii de apărare antiaeriană împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune. Iar exercițiile din ce în ce mai dese cu aliații explică acest lucru.

Implicarea noastră în ceea ce vedeți aici, la exercițiile de luptă combinate, este doar un singur exemplu despre cum împreuna, repet: împreună, unitățile noastre devin mai puternice. Și cu cât vom putea exersa mai mult, cu atât vom deveni mai buni”, a declarat general Gregory Bradley, US Army.

În acelaşi timp, Armata Română continuă să lucreze la un lansator multi-misiune care poate îndrepta spre ţinte o multitudine de tipuri de rachete, printre care se numără și celebrele rachete Stinger cu care s-a tras la Midia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233