dobroge.tv

Live

TRAFIC INFERNAL

Calvarul şoferilor din Constanța, departe de a se încheia: primarul anunță când se vor încheia lucrările

11 iunie 2021
Publicitate

Șoferii constănțeni mai au de îndurat aglomerația de pe marile artere de circulație din oraș. Muncitorii care schimbă conductele de apă vor lucra cel puțin până pe 1 iulie în zonele principale din oraș, iar apoi se vor muta pe străzile secundare. Ritmul lucrărilor nu este accelerat tocmai pentru ca proiectul să fie unul temeinic, iar în timp să nu apară diferite probleme tehnice.

Foarte prost”. Așa caracterizează cei mai mulți șoferi constănțeni felul în care se circulă în oraș. Tot municipiul este aglomerat, se plâng oamenii.

Ca să străbați orașul faci vreo două ore, cel puțin”, spune un șofer.

Însă în anumite zone traficul este infernal. Intersecția străzii Soveja cu bulevardul Tomis este un exemplu. Conducătorii auto spun că așteaptă și câte 20 de minute la semaforul care, de aproximativ o lună de zile, funcționează pe galben intermitent. Lucrările care au loc în zonă reprezintă principalul motiv pentru care traficul rutier a fost dat peste cap.

Bănuiesc că totuși au un rost și reparațiile astea. Dar mi se pare că, ca timp, alegerea e proastă”, spune un șofer.

Și nu este singura zonă în care șoferii se confruntă cu șantiere.

Lucrări au loc și pe variantă. Bulevardul Aurel Vlaicu este bine cunoscut printre constănțeni pentru cozile care se formează aici.

Autoritățile spun că s-au luat toate măsurile pentru ca traficul rutier să fie afectat cât mai puțin. Lucrările companiei de apă trebuie să continue, fiind vorba despre un proiect amplu, finanțat cu fonduri externe.

Avizele sunt date pentru 100, maxim 200 de metri. Unde se sapă, se pune tubulatură, se astupă, se vine cu piatră, se compactează, se asfaltează, după care se trece mai departe. Acest ritm al lucrărilor ar fi putut fi mai rapid. Ar putea fi grăbit, dar nu știu dacă nu cumva în detrimentul calității. Ori, lucrul acesta eu nu îl vreau”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, miercuri, 9 iunie, în cadrul emisiunii În centrul atenției -- ediția integrală a emisiunii, disponibilă AICI.

Până la 1 iulie, ar urma să fie finalizate lucrările care au loc acum pe marile artere de circulație ale orașului, mai spune edilul Constanței. În timpul sezonului estival, muncitorii se vor muta pe străzile secundare din municipiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233