dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Povestea sfâşietoare a Nicoletei, un îngeraş de doar 3 ani cu o moarte cumplită. ''Părinţii erau prea săraci să îi facă măcar o poză''

CONSTANŢA. Povestea sfâşietoare a Nicoletei, un îngeraş de doar 3 ani cu o moarte cumplită. ''Părinţii erau prea săraci să îi facă măcar o poză''
15 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cazul fetiţei de trei ani din localitatea constănţeană Saraiu, care a murit sfâşiată de animalele sălbatice, a îngrozit şi revoltat, totodată, o ţară întreagă. Oamenii acuză părinţii de iresponsabilitate, dar şi autorităţile locale care nu au anunţat la timp dispariţia micuţei. Şi ministrul Lucian Bode a avut o reacţie în acest caz.

Părinţii au anunţat dispariţia ei după 4 ore

Ultimele clipe din viața fetiței de 3 ani din Constanța au fost surprinse de camerele de supraveghere. Copila a fost găsită moartă pe un câmp din Constanța. Aceasta a fost lăsată nesupravegheată de părinți, care au anunțat dispariția ei cu 4 ore întârziere. În tot acest timp, micuţa a mers singură prin vegetația sălbatică din zonă.

După lungi căutări, micuța a fost găsită în pustietate cu mușcături de animale pe tot corpul. Aceasta ar fi avut un picior mâncat în totalitate, iar pe celălalt parțial, iar pe mâini, gât și față ar fi fost sfâșiată. Mai mult decât atât, micuța ar fi avut și un ochi scos. De altfel, şi din necropsie a reieşit faptul că aceasta a murit sfâșiată de animalele sălbatice.

Primărița din localitatea Sarai a declarat pentru realitatatea.net că nu a anunțat poliția mai devreme deoarece nu se aștepta ca fata să ajungă atât de departe.

În urma tragediei, autoritățile au fost acuzate că nu au acționat prompt. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Revoltă după moartea micuţei

Sute de oameni au reacţionat la ştirea cu micuţa ucisă de animale. Oamenii condamnă părinţii pentru neglijenţa lor, dar şi autorităţile locale.

"Iar ma cuprinde lehamitea cand cunosc oameni fara resposabilitate si fara bun simt care apreciaza ca indiferent ce s-a intamplat, nu au nicio vina. Nicio remuscare. Dimpotriva, se lauda ca au facut tot ce se putea.

Deunazi o copila saraca a plecat la joaca pe camp si s-a facut nevazuta prin lanul de rapita. O chema Nicoleta, avea 3 ani, iar parintii erau prea saraci sa ii faca macar o poza.

Disparuta fiind, a fost cautata de tot satul timp de 4 ore, in frunte cu primarita. Nimanui nu i-a dat prin cap sa sune la 112 sau macar sa strige peste poarta la seful de post, ca sa anunte el.

Se povesteste ca primarita a sunat mai intai la Prefectura sa dea raportul, inainte sa realizeze ca sunt niste oameni specializati in a cauta copiii, nu e nevoie sa o faci tu, primarita, pe eroina.

Nicoleta era moarta de 2 ore, spun politistii, atunci cand cineva s-a gandit sa ii cheme. Fusese ucisa de sacali.

Atitudinea madamei care reprezinta autoritarea locala: ceeeee cautati aici? Durerea parintilor! Tragedia! Cat suferim … cat ne-am straduit! Daca era ceva pozitiv nu veneati!

Mai sa o credem daca nu am fi stiut ca e unul dintre cei a caror lipsa de reactie in a suna la politistii cu elicoptere, caini de urma, specialisti, a dus, cel mai probabil, la moartea in chinuri a unui copil nevinovat.

Stiu ca nu va simtiti complice, doamna. Sunteti mult prea plina de importanta propriei dvs. persoane ca sa realizati asta.

Cand veti face ceva atat de pozitiv incat sa stearga acest eveniment crunt, sa ne anuntati. Pana atunci, Dumnezeu e deasupra tuturor!", a scris pe Facebook un jurnalist constănţean.

"Doamne ce teroare si groaza o simțit bietul suflet....eu observ ca imi lipsește câinele și tu ca părinte anunți dispariția după 4 ore? Eu l.as lega pe tatăl fetitei în locul în care a fost gasita si sa fie mâncat la rândul lui de animale....."

"Putea fi gasita din primele ore ,dar politia si jandarmeria tipic lor au anchetat familia si sateni apoi au inceput sa caute !!! Dumnezeu ccu mila lui sa aibe grija de sufletul ei!!!"

Fetita e de la mine din sat. Nu am crezut vreodata ca o sa ma marcheze atat de tare. Ma doare sufletul. Am plans. Nu pot crede asa ceva"

"Nu e vina poliției in acest caz , toate alertele de dispariție care ar fi putut fi date nu ar fi ajutat cu nimic , aici singura vină o au părinții fetiței care nu au supravegheat-o și nu au menținut-o in siguranță"

Bode a anunţat moartea fetiţei de 3 ani, mâncată de vie pe un câmp. Poliţia Constanţa nu a emis alertă de dispariţie şi a făcut precizări despre caz doar după anunţul ministrului

Ministrul Lucian Bode a anunţat, vineri, la Zalău, decesul unei fetiţe de 3 ani din judeţul Constanţa, care a fost găsită pe un câmp, după ce a fost căutată toată noaptea. Poliţia Constanţa nu a emis alertă de dispariţie a copilului şi a făcut precizări despre caz doar după anunţul ministrului de Interne, deşi minora a fost găsită decedată la ora 11.00, transmite News.ro

“Când moare un om este o tragedie. O tragedie a fost şi la Constanţa când, azi noapte, zeci de poliţişti au căutat un copil de trei ani şi n-au reuşit să-l găsească în viaţă dimineaţă. Este o tragedie când moare un om, dar aş vrea să vedem şi forţele de securitate, de ordine, cei care suntem salvatorii...este la fel de greu când nu-ţi îndeplineşti această misiune. Trebuie văzut în particular fiecare caz în parte”, a afirmat Bode.

Abia după ce ministrul de Interne a anunţat decesul fetiţei, IPJ Constanţa a făcut precizări despre caz.

”În cursul serii de 10 iunie a.c., în jurul orei 21.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, o minoră, în vârstă de 3 ani, într-un moment în care ar fi fost lăsată nesupravegheată de către părinţi, ar fi plecat de pe raza localităţii Saraiu, şi nu a mai fost găsită. De îndată, la nivelul I.P.J. Constanţa s-au dispus măsurile de verificare a tuturor aspectelor sesizate, din acel moment fetiţa fiind căutată neîncetat”, a transmis IPJ Constanţa, fără a preciza de ce nu a fost emisă o alertă despre dispariţia minorei.

Poliţiştii au precizat că forţele de ordine implicate au verificat toate terenurile extravilane, imobilele persoanelor cunoscute de părinţii minorei dar şi clădirile dezafectate sau în construcţie.

Au fost folosiţi câinii de urmă, atât în fază iniţială de cercetare la faţa locului, cât şi la verificările în teren, care au vizat eventualele trasee parcurse de minoră.

”La căutări au participat peste 80 de forţe: poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pompieri, jandarmi, dar şi voluntari. Totodată, au fost folosite camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă. Poliţiştii au audiat martori, declaraţiile acestora fiind verificate pentru a se stabili împrejurările dispariţiei. În ciuda eforturilor depuse, din păcate, astăzi, 11 iunie, în jurul orei 11.00, fetiţa a fost găsită pe câmp, decedată, la o distanţă de aproximativ 4 kilometri de locul dispariţiei”, a mai precizat IPJ Constanţa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233