dobroge.tv

Live

Mai multe fluxuri de vaccinare de la Pavilionul Expozițional ar putea să fie închise

16 iunie 2021
Publicitate

Campania de vaccinare frânează ușor la Constanța. Pentru că cererea este scăzută în această perioadă, mai multe fluxuri de la Pavilionul Expozițional ar urma să fie închise, iar activitatea la cel puțin un centru din județ – sistată. Situația este similară în toată țara. Valeriu Gheorghiță a anunțat că aproximativ 45% dintre punctele de imunizare funcționează la jumătate din capacitate.

La sfârșitul lunii martie, constănțenii făceau coadă în fața centrului de imunizare amenajat la Pavilionul Expozițional. Se întâmpla la câteva zile după ce autoritățile anunțaseră că listele de vaccinare sunt deschise și pentru populația generală. Acum, la o distanță de nici trei luni de zile, punctul de imunizare este aproape pustiu. Interesul tot mai scăzut pentru vaccinare l-au sesizat și medicii, care spun că există zile în care unele fluxuri nu au niciun pacient.

Se întâmplă să nu avem pe nimeni la unele fluxuri de AstraZeneca. A scăzut foarte mult. Dacă înainte aveam 300-400-500 de oameni la AstraZeneca, acum avem 30-40 de oameni”, a declarat dr. Ortansa Dancă, coordonator centru de vaccinare.

Și în sala de așteptare se vede că acum vaccinarea nu prea mai are succes la Constanța, spre deosebire de luna martie. Centrul de la Pavilion este cel mai mare din întreg județul și oamenii pot opta aici pentru oricare dintre cele patru seruri disponibile în prezent.

Avem în prezent 35 de fluxuri. Pe Pavilion 1 avem două cu Pfizer, pe Pavilion 2 avem 26 cu Pfizer și apoi în continuare avem cinci cu AstraZeneca, unul cu Moderna și unul cu Johnson”, a mai declarat dr. Ortansa Dancă, coordonator centru de vaccinare.

Ceea ce înseamnă că aproximativ trei mii de persoane s-ar putea imuniza zilnic la Pavilion. Doar că realitatea este alta, așa că autoritățile au decis să ia măsuri.

Potrivit informațiilor Dobrogea TV, o parte dintre fluxurile de la Pavilionul Expozițional ar urma să se închidă.

Situația nu este mai bună nici în restul județului. Cine vrea să se vaccineze găsește locuri libere la toate centrele de imunizare din Constanța. Însă fiindcă nu există interes, măsuri ar urma să se ia și la alte puncte, nu numai la Pavilion.

Centrul de vaccinare de la Eforie Nord ar urma să se închidă, conform informațiilor primite de Dobrogea TV.

În întreaga țară urmează să se facă modificări. Potrivit coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, aproximativ 45% dintre centrele de vaccinare existente la nivel național funcționează la mai puțin de jumătate din capacitate.

Am propus măsuri către fiecare Direcție de Sănătate Publică județeană. Măsuri țintite, fie a reducerii programului de lucru și disponibilizarea echipelor mobile către activități de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în rural sau alte tipuri de activități de vaccinare de tip maraton sau alte evenimente, în locații atipice sau chiar sistarea temporară a activității pentru anumite centre”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie de vaccinare, la data 15 iunie 2021.

Gheorghiță a mai transmis că la nivel național, se va sista temporar activitatea în 11 centre, alte 127 vor funcționa cu program redus, iar 70 de fluxuri ar urma să fie închise. Pe de altă parte, până acum, potrivit Direcției de Sănătate Publică din Constanța, în județ s-au imunizat aproape 190.000 de oameni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233