dobroge.tv

Live

ATENŢIE, CONSTĂNŢENI! Revine taxa de parcare în Zona zero a orașului: câţi bani vor scoate şoferii din buzunare şi cum se poate plăti

17 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

De mâine la Constanța revine taxa pentru parcare. Deocamdată aceasta va fi percepută doar în centrul municipiului și în stațiunea Mamaia, adică în zona zero a orașului. Patru lei pe oră costă parcarea aici, însă primele 30 de minute vor fi gratuite. Taxa poate fi achitată prin aplicația Constanța Parking, SMS ori prin cumpărarea de tichete răzuibile. În celelalte zone ale orașului încă se poate parca gratuit.

Vineri este prima zi în care constănțenii și turiștii vor plăti din nou pentru parcare. Însă deocamdată doar în centrul municipiului și în stațiunea Mamaia, care alcătuiesc Zona zero a Constanței.

„Regulamentul parcărilor se va aplica etapizat pe măsură ce şi noi, instituţia publică, ne conformăm cu prevederile lui”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare al Primăriei Constanța.

Şoferii care vor să parcheze în Zona zero au de achitat patru lei pe oră. În centrul Constanței au fost montate deja primele plăcuţe pentru parcare. Primele 30 de minute sunt.gratuite.

"Destul de ok, mi se pare foarte ok pentru Zona 0”, a spus un constănţean.

Plata taxei va putea fi făcută prin aplicaţia „Constanţa Parking” sau prin SMS la numărul 7475, disponibil momentan doar în două rețele de telefonie mobilă, Vodafone și Orange. Pe lângă acestea, șoferii mai au la dispoziție și tichetele răzuibile, iar în curând vor fi disponibile și parcometrele stradale. Nu vor fi însă singurele variante de plată, promite municipalitatea.

„Vorbim de un prim abonament unic la preţul de 199 de lei pe lună în Zona 0, iar pentru orice abonament suplimentar îl pot achiziţiona cu 499 de lei pe lună. Abonamentele se achiziționează de la Confort Urban sau de la Serviciul Public de Impozite și Taxe Locale”, a precizat Alin Vintilă.

În perioada următoare, este programată implementarea parcării cu plată și în zonele 1 și 2 ale orașului, unde taxa va fi de trei, respectiv un leu pe oră. Până atunci însă aceste parcări rămân gratuite.

Poliția Locală va face verificări pentru a vedea dacă șoferii au plătit taxele de parcare. Cei care nu respectă prevederile noului regulament riscă sancțiuni între 500 și 1.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233