dobroge.tv

Live

''Sfânta'' coadă de la Casa de Pensii din Constanța. Încă o zi cu mulți nervi și aglomerație, funcționarii instituției abia fac față solicitărilor

17 iunie 2021
Publicitate

Încă o zi cu mulți nervi și aglomerație la Casa Județeană de Pensii din Constanța. Urmașii persoanelor persecutate, care urmează să primească indemnizație de la stat, au făcut coadă în fața instituției. Nemulțumirile oamenilor sunt mari, iar reprezentanții Casei de Pensii spun că urmașii nu au de ce să se înghesuie pentru că mai este suficient timp în care își pot depune actele.

Situația este așa de o săptămână, de când s-a anunțat că și copiii persoanelor persecutate din motive etnice vor primi indemnizații de la statul român. Unii oameni vin de la sute de kilometri distanță pentru a fi siguri că vor primi banii care li se cuvin.

Cei născuți în perioada septembrie 1940 - martie 1945 primesc aceeași indemnizație pe care a avut-o și părintele decedat, iar cei născuți după martie 1945 beneficiază de jumătate din sumă. Cea mai mare indemnizație poate ajunge până la 1.500 de lei. Chiar dacă pot depune actele online sau să le trimită prin curier ori poștă, oamenii preferă să vină la Casa de Pensii.

Funcționarii instituției de abia fac față solicitărilor. Îi roagă pe oameni să fie înțelegători și răbdători, mai ales că dosarele se pot depune până la sfârșitul anului.

Prin legea 154/2021, și copiii celor care au fost persecutați din motive etnice de regimurile instaurate în România între 6 septembrie 1940 - 6 martie 1945 pot primi drepturi din partea statului.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233