dobroge.tv

Live

Constănţeni, este nevoie de voi. Un tânăr vă roagă să-i salvaţi fratele: ''Să vă deschideți inima, cu ajutorul vostru reușim să salvăm un tată a doi băieți''

Constănţeni, este nevoie de voi. Un tânăr vă roagă să-i salvaţi fratele: ''Să vă deschideți inima, cu ajutorul vostru reușim să salvăm un tată a doi băieți''
21 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un tânăr a postat un mesaj emoţionant pe Facebook în care cere ajutoru pentru fratele său, care are nevoie urgentă de sânge. Marian Cristian a suferit un accident grav la mâna dreaptă, fiind operat de medici, dar acum are nevoie de ajutor.

"Buna ziua , oameni buni! In urma unei întâmplări deloc fericite , fratele meu a suferit un accident foarte grav la mâna dreapta .

In urma operației care a avut loc vineri dimineața , domnul doctor chirurg ne-a spus ca vom primi un răspuns in 3-4 zile dacă ii va fi amputată mâna sau nu. In urma accidentului, a pierdut extrem de mult sânge iar acum avem nevoie de ajutorul dumneavoastră !!!!

Ma adresez tututor oamenilor cu inima mare care doresc sa facă o fapta buna si cei care știu ca Primești ceea ce oferi. Binele este răsplătit întotdeauna !!

Bănuiesc ca știți in mare condițiile pentru a putea dona , dar ne mai putem informa dacă este nevoie .

Datele :

* SĂNIUȚA MARIAN CRISTIAN

* Internat in Spitalul Județean Constanța , secția CHIRURGIE VASCULARA

* Grupa lui de sânge este A2 , dar se poate dona orice tip de sânge cu specificația acestor date personale ale pacientului .

Va rog sa nu închideți ochii si sa va deschideți inima .

Operațiile de genul sunt foarte complexe si nu întotdeauna sigure . Dar poate ca , cu ajutorul nostru , al vostru si al Celui de Sus , reușim sa salvam un tata a doi băieți , un soț , un fiu si un frate ! Va rog!

Mulțumim anticipat!", se arată într-o postare pe Facebook.

Cum se poate dona

Te prezinţi la unul dintre centrele de transfuzie din zona în care locuieşti, de luni până vineri între orele 7:30 – ­13:30, iar personalul de acolo te va îndruma pe parcursul fiecărei etape: completarea chestionarului donatorului de sânge, consultaţia medicală şi donarea.

Donarea de sânge este sigură şi simplă. Atât chestionarul pe care îl completezi în sala de aşteptare, cât şi consultaţia medicală realizată înainte de donare au scopul de a determina dacă este sigur pentru tine şi pentru potenţialul primitor ca sângele tău să fie recoltat.

La fiecare donare se foloseşte un ac nou, steril şi de unică folosinţă, iar trusa de recoltare se deschide în prezenţa donatorului.

Îţi recomandăm ca înainte de donare să te odihneşti (măcar 8 ore), iar în dimineaţa respectivă să mănânci ceva uşor (evită mâncărurile grase, ca hamburgerii, cartofii prăjiţi ori îngheţata, deoarece pot influenţa rezultatele testelor). De asemenea, hidratează-­te bine şi evită băuturile care conţin cafeină şi alcoolul.

În timpul donării, poartă haine cu mâneci care se pot ridica uşor mai sus de cot şi relaxează-­te: donarea propriu­-zisă durează între 7 şi 10 minute.

După donare este posibil să ai o senzaţie de leşin sau oboseală, însă aceasta apare foarte rar.

Pentru a te asigura că totul este în regulă, îţi recomandăm să nu te ridici imediat de pe scaun şi să rămâi în repaus pentru câteva minute. Pe parcursul zilei respective, încearcă să eviţi exerciţiile ori ridicarea de greutăţi în primele 5 ore. Consumă apă izotonică sau suc (evită ceaiul, cafeaua sau alte băuturi ce conţin cofeină) şi ia o masă bogată în proteine şi fier, pentru a compensa cantitativ şi calitativ sângele donat.

În cazurile rare când au loc uşoare sângerări după îndepărtarea bandajului, este indicat să apeşi locul respectiv şi să ţii braţul ridicat timp de 3-­5 minute, iar dacă apar sângerări sau vânătăi sub piele, poţi aplica pe locul respectiv o compresă rece.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233