dobroge.tv

Live

PANOURILE DE INFORMARE, MONTATE DE MUNICIPALITATE

A început taxarea parcării în Zona 1 a orașului: cât vor plăti constănțenii pe o oră și prin ce metode pot achita

29 iunie 2021
Publicitate

La zece zile de când a început taxarea în locurile de parcare din zona zero a orașului, municipalitatea a demarat lucrările de montare a indicatoarelor pentru plata parcării şi în Zona 1. Astfel, şoferii care parchează pentru mai mult de 30 de minute în Tomis 3, Capitol sau pe străzile Mircea cel Bătrân şi Ştefan cel Mare sunt obligaţi să plătească trei lei pe oră.

După ce au fost montate în primă etapă în staţiunea Mamaia și pe străzile din Zona 0 a orașului, indicatoarele pentru plata parcării au început să apară și pe arterele cuprinse în Zona 1.

Panourile de informare se montează progresiv. Din Zona 1 fac parte Mircea cel Bătrân, până la zona Capitol, parcarea de la Gară, Ștefan cel Mare”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Centrul istoric al Constanţei este principalul punct de atracţie al turiştilor care vin pe litoral, iar în extrasezon este împânzit de elevi şi studenţi în zonă fiind cele mai multe unităţi de învăţământ.

Ținând cont că și eu sunt șofer și am mașină și anul acesta a fost anul meu terminal, și am venit în fiecare zi cu mașina la școală, și mi-a plăcut să găsesc un loc de parcare pe care să nu-l plătesc trei lei pe oră, ținând cont că uneori stăteam la școală și șase-șapte ore”, spune o elevă.

Ieri, de exemplu, am stat patru ore și am plătit 14 lei. În rest, trebuia să găsească și alternativă. Eu trebuie să stau să o rog pe mama să îmi dea ea SMS”, spune un tânăr.

Modalităţile de plată sunt diverse. Tariful de parcare este de trei lei pe oră, cu primele 30 de minute gratuite. Plata o puteți face prin SMS, prin aplicație sau prin tichete răzuibile.

Poliția Locală și municipalitatea acordă o perioadă de grație, în care nu s-au acordat sancțiuni, amenzi pentru neplata parcării. Dar, plecând de la premisa că cetățenii sunt de bună credință și nu abuzează de prevederea cu cele 30 de minute gratuite. Și dacă depășesc cele 30 de minute gratuite, să plătească totuși”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Având în vedere că nu sunt de aici și vin doar ocazional, ce să spun acum.. Sunt ca anul trecut. Că și anul trecut veneam pe aici și sunt la fel. Acum nu știu dacă stai după o oră, două, nici nu m-am uitat, ce trebuie să faci, cât trebuie să plătești, probabil e mai mult”, spune o turistă.

Plata parcării a intrat în vigoare la Constanța din data de 18 iunie 2021, iar acum municipalitatea lucrează pentru montarea plăcuţelor şi în celelalte zone din oraş.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233