dobroge.tv

Live

Nou val de relaxări, de la 1 iulie: vestea a fost primită cu bucurie, în special pe Litoral

30 iunie 2021
Publicitate

Program prelungit la terase, festivaluri și evenimente sportive cu mai mulți participanți- vor fi posibile de mâine, după noul val de relaxări. Guvernul a adoptat noi măsuri, ca o consecință a scăderii cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. Vestea a fost primită cu bucurie în special pe litoral, unde atât turiștii, cât și operatorii economici speră să profite la maximum de noile reglementări.

Program prelungit la terase și evenimente cu mai mulți participanți - sunt posibile de la 1 iulie. Noul val de relaxări aduce vești bune în special pentru operatorii de pe litoral. Restaurantele și terasele vor putea funcționa la capacitate maximă, cu condiția ca incidența să fie sub 3 la mia de locuitori.

Vom putea ține bucătăria mai mult deschisă și oamenii nu vor mai fi grăbiți să plece din restaurant pentru că trebuie să închidem. Eu cred că 15%-20% va fi un plus”, a declarat George Țicu, manager terasă.

Operatorii din turism speră ca în cele două luni de vară să recupereze pierderile din pandemie.

Este o măsură foarte bună și ne ajută foarte mult. Cu siguranță clienții vor veni în număr mai mare. Nu vor mai sta stresați că trebuie să plece la o oră anume. Două ore în plus ne ajută foarte mult”, a declarat Luminița Vrabie, șef sală restaurant.

Cei mai fericiți sunt turiștii. Unii dintre aceștia abia așteptau să se poată bucura de o băutură pe terasă până mai târziu, fără a fi condiționați de miezul nopții.

E ok. Era cazul după atâta timp”, spune un turist.

Și tinerii sunt încântați. De la data de 1 iulie vor putea petrece până mai târziu în cluburi. Acestea vor funcționa, însă, la 70% din capacitate și doar cu persoane vaccinate.

Nu am fost la mare pentru că a fost pandemie. De obicei, ce să fac, mă plimb, merg în club”, spune un tânăr.

Organizarea de evenimente private va fi permisă cu participarea a cel mult 150 de persoane în spații deschise sau cu participarea a maximum 100 de persoane în spații închise, dacă aceștia nu s-au vaccinat.

Evenimentele private vor fi posibile cu până la 300 de participanți în anumite condiții. Dacă toți participanții sunt vaccinați, numărul acestora ar putea fi nelimitat.

Se anunță vești bune și pentru iubitorii de competiții sportive. În prezent, spectatorii pot participa la astfel de evenimente cu condiția să ocupe până la 25% din capacitatea spațiului.

Bazele sportive vor putea funcționa până la 50% din capacitate. Însă, dacă toți participanții la evenimentul sportiv fac dovada vaccinării, aceasta ar putea funcționa la capacitate maximă.

O altă schimbare se referă la concerte și festivaluri. La astfel de evenimente va fi permisă participarea a 2.500 de persoane, în creștere de la 1.000. Condiția este ca participanții să fie vaccinați, testați negativ sau vindecați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233