dobroge.tv

Live

EXPLOZIE PETROMIDIA. Momente crunte pentru familiile celor răniţi, s-a activat planul roșu și la Spitalul Județean. ISU Dobrogea: Rugăm populația să închidă ferestrele

02 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu violent a izbucnit vineri la o instalaţie de transport petrolier a Rafinăriei Petromidia, focul şi fumul puternic putând fi văzute de la mare distanţă: Explozie puternică la Rafinăria Petromidia. Flăcările şi fumul puternic se văd de la kilometri distanţă, a fost activat planul roşu de intervenţie - IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanța a declarat că cinci persoane sunt rănite și că una este dispărută. La fața locului sunt 50 de pompieri care intervin. S-a activat planul roșu și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Sunt pregătite 3 săli de operație și 9 locuri la terpatie intensivă in Unitatea de Primiri Urgențe.

Impactul asupra mediului poate fi major

Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că norul de fum de la Petromidia se deplasează spre mare şi nu spre ţărm. "Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului un laborator mobil pentru a monitoriza puritatea aerului”,a declarat ministrul. Forţe suplimentare din alte judeţe au fost trimise la Petromidia.

Cu aproape 5% se depreciază vineri la ora 13:30 la bursa de la Bucureşti acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC), operator al Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind vorba de o recţie negativă a investitorilor ca urmare a exploziei de la Năvodari.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare, potrivit meteorologilor.La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, se arată în informarea ANM.

Ce spune ISU Dobrogea

Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare - salvare în cazul unei persoane dispărute.

Incendiul a fost localizat la ora13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5

Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta si un elicopter SMURD.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN

Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări.

La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233