dobroge.tv

Live

EXPLOZIE PETROMIDIA. Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă: „Nu este o eroare umană, cu siguranță”

EXPLOZIE PETROMIDIA. Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă: „Nu este o eroare umană, cu siguranță”
02 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

ISU Dobrogea a fost solicitat să intervină de urgenţă vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia, acolo unde a izbucnit un incendiu puternic. Potrivit acestora, în aproximativ opt minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. A fost activat planul roșu de intervenție.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5 autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta si un elicopter SMURD.

La fața locului s-au deplasat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne și Colonelul șef ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei.

Astăzi, la Rafinăria Petromidia s-a petrecut o tragedie. Un om a murit și alți patru au fost răniți. Datorită profesioalismului pompietilor militari și a pompierilor rafinăriei, această tragedie nu s-a tarnsformat într-o catastrofă. Le mulțumesc și îi felicit pe cei care au făcut posibil ca la opt minute de la primirea apelului să fie prezenți aici. În mai puțin de o oră, incendiul a fost localizat. Iar acum vă pot confirma că ora 15.00, incendiul a fost lichidat”, a spus ministrul MAI, Lucian Bode

Apelula fost la 12.16 minute. Noi am fost informați, fiind în județ cu domnul ministru și fiind la Cernavodă chiar, am fost informați de ce s-a întâmplat. Forțele au ajuns în opt minute. S-a anunțat că este explozie, cu incendiu și posibile victime/ În acest moment avem un ars 45%, un ars 25%, doi răniți ușor și din păcate un decedat. Este bilanțul final. (...) Rănitul grav a fost luat cu elicopterul SMURD de aici și dus la Spitalul Județean. Ceilalți, cu ambulanțele SMURD și Serviciului de Ambulanță și acum urmează să se stabilească destinația unde vor fi duși cei doi arși, după ce vor fi stabilizați”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Unul dintre colegi, care opera în zonă a fost prins de suflul exploziei. În timpul intervenției s-au fpcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat cu echipamente speciale de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Pe platformă, în momentul exploziei erau cinci peroane în zonă. Toate cele cinci au fost rănite (...) La prima vedere, dar vom investiga, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără, în zonă specific, motorină, se aprinde imediat, temperaturi foarte mari. În situații de genul acesta se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurirează, se deschid toate liniile de stingere incendii. (...) Nu este o eroare umană, cu siguranță. O să investigăm și o să vedem, este un echipament care a cedat”, a declarat Felix Crudu, director general al Rompetrol Rafinare.

Au fost concentrate 16 autospeciale cu apă și spumă, aparținând ISU Dobrogea, și 4 inspectorate limitrofe, patru autsopecială, serviciul privat. Au fost concentrate și șapte echipaje SMURD, dar și echipaje din cadrul SAJ. Au fost peste 110 pompieri și paramedici”, a declarat colonelul șef ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Cercetările se fac „in rem”, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233