dobroge.tv

Live

NOI PROBLEME PE LITORAL

Lărgirea plajelor din Mamaia Nord naște nemulțumiri în rândul hotelierilor și turiștilor

02 iulie 2021
Publicitate

Adio şezlonguri şi umbreluţe la firul apei în Mamaia! Administratorii celor mai căutate plaje de turiștii cu bugete de vacanță generoase îşi pot deschide barurile şi pot monta şezlonguri doar pe fâşia de nisip de dinainte de lărgire. Pe noua porțiune pot sta doar cei cu saltele şi cearşafuri aduse de acasă. Plouă cu reclamaţii la hoteluri, de la turişti: întinderile de nisip sunt vaste iar marea este prea departe de promenada staţiunii.

Lărgirea plajelor din Mamaia Nord a adus numai necazuri și nemulțumiri în rândul hotelierilor, dar și a turiștilor.

Turiștii sunt foarte nemulțumiți în ceea ce privește calitatea nisipului. Nisipul arată exact ca un ciment în acest moment pe plajă. Sunt nemulțumiți de distanța foarte mare dintre promenadă și firul apei, adică ei nu mai vin la plajă să simtă briza mării”, a declarat Iolanda Nanu, hotelier.

Reporter: Vă așteptați să fie umbreluțe montate deja?

Turist: Da, ne așteptam pentru că am și plătit pentru chestiile astea și din păcate nu sunt. Asta e situația.

Inconvenientul este distanța foarte mare. În anii trecuți era foarte aproape și foarte plăcut aici. Șezlonguri, apă. Acum, din păcate, distanța foarte mare, scoicile, apa care este destul de adâncă”, spune o turistă.

Odată încheiat procesul de lărgire al plajelor, timp de cinci ani suprafețele nou apărute nu vor putea fi folosite de proprietari. Mai exact, de pe aceste porțiuni deținătorii nu își vor putea amplasa șezlonguri, umbrele sau beach baruri.

Pe plaja nouă tot ceea ce a fost extins, nu, acelea nefiind contractate, operatorii economici nu au dreptul să se extindă acolo cu activitățile economice”, a declarat Nicușor Buzgaru, Apele Române Dobrogea-Litoral.

S-a făcut o plajă extraordinar de mare și de frumoasă dar nu aveți voie decât că ne întoarcem cu 30 de ani în urmă, pe vremea lui Ceaușescu. Veniți cu cearșaful și umbreluța de acasă”, a declarat Iulian Tache, administrator plajă.

Hotelierii, patronii de restaurante şi administratorii de plaje au primit contractele pentru nisip, cu două luni întârziere. Ceea ce înseamnă că mai avem de așteptat până să le vedem funcţionale.

Cu toate eforturile noastre să încercăm să amenajăm câte puțin, câte puțin plaja, așa cum ar trebui să o aibă turiștii. Dacă vine tot Guvernul și se implică și cei de la Apele Române cu forțele lor, putem termina într-o zi”, a declarat Nicolae Bucovală, hotelier.

Nu am cuvinte, este oribil. Era cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc în zona aceasta. Adică avea o lățime decentă, nisipul era fin. Acum dacă le vine copiilor să-și facă nevoile la plajă, până la hotel faci cinci-10 minute”, spune un turist.

Cred că mai potrivit ar fi fost să lățească acolo unde era foarte îngustă și aceasta să rămână cum era”, spune o turistă.

Cei mai avantajaţi vor fi turiştii cu cearşafuri şi şezlonguri aduse de acasă. Ei sunt singurii care vor sta pe malul mării, la doi paşi de firul apei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233