dobroge.tv

Live

Valeriu Gheorghiță: Întrebarea nu e dacă valul 4 Covid va veni în România, ci când și care va fi amploarea lui

Valeriu Gheorghiță: Întrebarea nu e dacă valul 4 Covid va veni în România, ci când și care va fi amploarea lui
08 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că întrebarea nu este dacă valul patru Covid-19 va veni în România, ci când va veni și care va fi amploarea lui.

El a reluat apelul pentru vaccinare, pentru a se evita o creștere semnificativă a numărului de infectări viitoare, așa cum se întâmplă momentan în multe țări din lume în prezent. Medicul a subliniat că oamenii pot pleca în vacanță, dar că trebuie să respecte regulile de igienă și de distanțare socială.

"Nu am ajuns la imunizarea în masă. Din păcate, mai ales la varianta Delta, imunitatea dobândită ca urmare a trecerii prin boală nu oferă suficientă protecţie, 20 - 50% dintre persoane au risc să se reinfecteze.Cu cât rata de vaccinare este mai redusă, cu atât viteza de propagare a acestei noi variante virale este mai mare",a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat despre valul patru, Gheorghiţă a afirmat: "Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui. Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii.În toată această pandemie ne-am dorit ca aceste predicții să nu se adeverească, dar ne uităm la caracteristicile virusologice și la experiența altor țări unde a crescut numărul de cazuri – India, Rusia, Marea Britanie, Spania, Franța, Portugalia, Danemarca, Italia, Grecia".

"Recomandarea e să mergem în concediu, e clar că avem nevoie, nu suntem la momentul în care să stăm în casă. Știm cum să ne ferim, ce reguli să respectăm în sensul că nu trebuie să avem grijă de igienă sau să purtăm mască doar pentru că ne cere cineva.

Știind aceste reguli și având la dispoziție posibilitatea de ne vaccina avem toate instrumentele prin care să evităm o creștere semnificativă a numărului de cazuri în perioada următoare.

Dacă nu ne vom vaccina suficient, e posibil și acestea sunt și estimările OMS, că la sfârșitul lui august 90% din cazurile de Covid sa fie generate de această variantă Delta.

Tendința la nivel european este de creștere a numărului de cazuri de infectare", a adăugat medicul.

Sursă foto: gov.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233