dobroge.tv

Live

DISTRACŢIE LA MALUL MĂRII

Centrul Constanţei se transformă într-o oază de relaxare. „Constanța coffee break” ia startul în acest weekend - PROGRAMUL EVENIMENTULUI

09 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Oraşul de la malul mării are din acest weekend cea mai mare zonă de promenadă! „Constanţa coffee break” se lansează cu un festival de muzică, mâncare şi sport în Parcul Arheologic din Constanţa. O parte din bulevardul Tomis se transformă în zonă de promenadă, astfel că şoferii care vor să ajungă în centrul istoric sunt nevoiţi să renunţe la maşini pentru o plimbare alături de cei dragi. Autorităţile dau asigurări că aceasta este o primă etapă a proiectului, urmând ca până în toamnă, zona de promenadă să se extindă până la Capitol.

„Constanța coffee break” ia startul în acest sfârșit de săptămână, oferindu-le constănțenilor și turiștilor care aleg ca destinație de vacanță litoralul, posibilitatea să savureze o cafea chiar pe bulevardul Tomis. După un an de restricții cauzate de pandemie, iubitorii de mișcare și petrecut timpul în aer liber au ocazia să participe la o serie de activități organizate în zona centrală a orașului.

În acest weekend, începând de sâmbătă de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00, bulevardul Tomis, între bulevardul Ferdinand și strada Traian, se va transforma într-o mare terasă la care constănțenii și turiștii pot savura o cafea și, deopotrivă, într-un spațiu în care se pot plimba, pot merge cu role, biciclete, trotinete ori pot juca diferite sporturi. De asemenea, zona de promenadă de pe bulevardul Tomis va găzdui demonstrații de baschet oferite de sportivi constănțeni sâmbătă și duminică, între 17:00 și 20:00.

Totodată, astăzi a început numătoarea inversă pentru „Jardin Urbain par Festival du Bonheur”, o combinație perfectă între un festival gastronomic și un boutique-festival de muzică electronică. Evenimentul debutează astăzi, începând cu ora 16:00, în Parcul Arheologic, o locație excelentă pentru petrecerea timpului liber. Timp de 3 zile vizitatorii pot experimenta ultimele tendințe în materie culinară într-un cadru special amenajat, cu zone de relaxare, spectacol de lumini și muzică bună asigurată de DJ autohtoni. Cele mai bune foodtruck-uri din România vor oferi o paradă a savorilor.

Surprizele vor continua cu o expoziție de mașini de epocă organizată la monumentul Victoriei și cu o paradă de costume.

Programul artistic este următorul:

Vineri, 09 iulie

  • ora 16:00- Recital muzică armânească și ansamblu dansuri;
  • ora 16:40- Recital țambal;
  • ora 17:00- Recital muzică ușoară;
  • ora 17:30- Recital nai;
  • ora 18:00- Recital muzică ușoară;
  • ora 19:00- Recital folclor muzică lipovenească.

Sâmbătă, 10 iulie

  • ora 16:00- Recital muzică armânească instrumental;
  • ora 16:30- Recital folcloric;
  • ora 17:00- Recital nai.

Duminică, 11 iulie

  • ora 16:00- Recital de cover-uri (muzică franțuzească) și saxofon;
  • ora 17:00- Recital solist muzică franțuzească;
  • ora 18:00- Recital solist muzică ușoară.

Transformarea bulevardului Tomis în zonă de promenadă impune unele restricții de circulație în zona amintită. Conducătorii auto care tranzitează centrul orașului pot folosi rutele alternative: bulevardul Tomis- bulevardul Ferdinand- strada Mihai Viteazu, bulevardul Tomis- strada Traian, respectiv bulevardul Tomis- bulevardul Ferdinand – strada Ecaterina Varga- strada Negru Vodă- strada Traian.

Constanța coffee break tocmai ce începe mâine și până la 15 septembrie vom avea aceste weekend-uri. Fiecare weekend va avea cu totul și cu totul altă tematică astfel încât plimbarea pe bulevardul Tomis să fie și cu alte activități pe care să le desfășurăm toți, împreună”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței pentru Dobrogea TV

Proiectul „Constanţa coffee break” vizează reducerea accesului auto în centrul orașului şi, totodată, oferă o șansă pentru revitalizarea economiei locale, prin redeschiderea și extinderea locațiilor existente pe acest tronson.

În plus, prin crearea acestei zone de promenadă, se va asigura un climat de siguranță și confort la nivelul traficului din centrul orașului, atât pentru locuitori, cât și pentru turiștii care aleg ca destinație de vacanță orașul Constanța.

Surprize și din partea restaurantelor

Avem produse noi. Există un produs unic în Constanța, dacă vorbim despre cafeneaua noastră. Bubble Tea este un produs unic în Constanța, ne bucurăm că l-am adus. Toate orașele mari îl aveau, noi mai puțin. Avem produse unice în țară, cum ar fi spagetti ice cream. Este înghețară artizanală, 100% naturală, sub formă de spaghete”, a declarat Daniela Lupescu, patron cafenea, pentru Dobrogea TV.

Seria manifestărilor este deschisă de Festival du Bonheur vineri, în Parcul Arheologic.

Am pregătit churros, boras, care sunt niște gogoșele cu specific spaniol, crocante și foarte bune”, a declarat Răzvan Necula, administrator Food Truck.

Centru de vaccinare, deschis

Ca de obicei, oricine dorește se poate imuniza, fără programare, cu vaccinul Pfizer-BioNTech, precum și cu vaccinul Johnson& Johnson în Parcul Arheologic.

Centrul de vaccinare va funcționa după următorul program: 09-11 iulie, 16:00-20:00. Persoanele care doresc să se vaccineze, constănțeni sau turiști, trebuie doar să prezinte un document de identitate valabil (carte de identitate/pașaport).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233