dobroge.tv

Live

Raluca Turcan: 100.000 de noi locuri de muncă şi tot atâtea persoane nou intrate pe piaţa muncii, în prima jumătate a acestui an

Raluca Turcan: 100.000 de noi locuri de muncă şi tot atâtea persoane nou intrate pe piaţa muncii, în prima jumătate a acestui an
09 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, vineri, că s-au înregistrat 100 000 de noi locuri de muncă şi tot atâtea persoane nou intrate pe piaţa muncii, în prima jumătate a acestui an. Ministrul a participat la Bursa locurilor de muncă, organizată la Cluj-Napoca, unul dintre oraşele cu cei mai mulţi angajaţi, dar şi cu una dintre cele mai active pieţe ale muncii, scrie news.ro.

100 000 de noi locuri de muncă şi tot atâtea persoane nou intrate pe piaţa muncii, în prima jumătate a acestui an! Din luna ianuarie până la sfârşitul lunii iunie 2021, numărul contractelor active înregistrate a crescut cu peste 95.000, de la 6.458.718 contracte în ianuarie la 6.553.913 în iulie, iar numărul de salariaţi activi a crescut, în aceeaşi perioadă, de la 5.563.587 de salariaţi la 5.662.539 (+98.952)”, a scris, vineri, pe Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, numărul salariaţilor a crescut constant în fiecare lună, la fel şi numărul contractelor active cu normă întreagă, în timp ce numărul contractelor part time a înregistrat o uşoară scădere, în iunie, odată cu încetarea contractelor part time în învăţământ, fără ca acest lucru să însemne scăderea numărului de salariaţi.

De fapt, în aceeaşi perioadă, numărul salariaţilor activi a crescut, la nivel naţional, cu 20,000. Creşterea economică – 2,9% conform INS şi bazată pe investiţii - este aşadar dublată de o creştere a ocupării şi a numărului de locuri de muncă din România. Parteneriatul pe care l-am construit cu mediul de afaceri ne va ajuta să continuăm cu măsuri eficiente pentru creşterea gradului de ocupare”, a mai scris ministrul.

Raluca Turcan a preciat, de asemenea, că a participat la o nouă Bursă a locurilor de muncă, a patra de la debutul pandemiei, organizată în Cluj Napoca, „unul dintre oraşele aflate în top în ceea ce priveşte numărul de angajaţi”.

Cu o rată a şomajului sub 1,5%, piaţa muncii din Cluj este una dintre cele mai active, iar acest lucru s-a putut constata şi la evenimentul organizat astăzi de AJOFM, unde au fost disponibile aproape 1.800 de locuri de muncă. Au participat 41 de agenţi economici cu o ofertă de 1.771 locuri de muncă. Din persoanele care astăzi au venit să îşi caute un loc de muncă, 287 au încheiat contracte de muncă pe loc, iar alte 850 au fost selectate în vederea angajării şi vor intra în procesul de recrutare”, a mai precizat ministrul.

MInistrul anunţă că până acum au mai fost organizate alte trei burse ale locurilor de muncă, primele de la începutul pandemiei, în judeţele Dâmboviţa, Hunedoara şi Olt.

Aproape 2/3 din locurile de muncă oferite în cele trei judeţe fie au fost deja ocupate, fie urmează să fie ocupate în urma procesului de selecţie demarat în cadrul acestor evenimente. O treime dintre care au participat la bursa locurilor de muncă au intrat într-un proces de recrutare, iar 10% au fost deja angajaţi”, a mai precizat Raluca Turcan.


Sursă foto: Facebook Raluca Turcan

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233