dobroge.tv

Live

APARATUL DE TAXARE A PARCĂRII, FUNCȚIONAL DE MARȚI

Primul parcometru a fost montat la Sala Sporturilor: alte peste 100 urmează să fie amplasate în Constanța și Mamaia

12 iulie 2021
Publicitate

Avem un prim parcometru în Constanța, însă nu dă rest. Ceea ce înseamnă că șoferii trebuie să plătească parcarea cu bani ficși. Aparatul se află la Sala Sportului și încă este în teste. De mâine, acesta va fi 100% funcțional. Astfel de dispozitive urmează să fie amplasate în mai multe zone din oraș. Șoferii mai pot achita parcarea și prin SMS, tichete răzuibile sau aplicație, ori și pot lua abonamente.

Constănțenii și turiștii pot plăti parcarea și la parcometru. Un astfel de aparat se află deja amplasat la Sala Sporturilor.

Este foarte bine dacă poți să plătești. Eu nu am nici telefon performant. Vii și ai plătit. E bine așa. Ar fi mai bine să fie peste tot”, spune un domn.

Dai cu cardul și ai scăpat. Nu mai stai să pierzi timpul”, spune o doamnă.

Poți plăti și cash și cu cardul. Ideea este să ai mai multe opțiuni de parcare”, spune o altă doamnă.

Parcometrul vine în ajutorul șoferilor ca alternativă la plata parcării prin SMS sau tichete răzuibile. Însă există o problemă.

Un aspect foarte important de menționat este că parcometrul nu dă rest! Trebuie să introduceți o sumă fixă conform tarifelor afișate pe panou. Există şi o motivaţie.

Producătorii ne-au spus ca este cea mai mare problemă în a da rest celor care îl folosesc pentru că lumea este inventivă și face tot felul de lucruri anormale cu acele parcometre și le defectează. Și atunci s-a luat hotărârea de a se lucra cu sume fixe, tocmai pentru a da o viață cât mai lungă acestor parcometre”, a declarat Ionuţ Rusu, viceprimarul municipiului Constanţa.

Proiectul a fost implementat de viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, ca o soluție pilot de tip oraș inteligent pe o perioadă de un an de acum înainte. Aproape 150 de astfel de aparate vor fi amplasate în oraş şi în staţiunea Mamaia.

Avem în curs de evaluarea tehnică a ofertei depuse la Confort Urban pentru achiziționarea de parcometre. Un număr substanțial de parcometre care vor acoperi Zona 0, Zona 1, urmând ca mai departe să se intre și în Zona 2. Acest contract va fi unul scalabil în funcție de nevoile orașului”, a mai declarat Ionuţ Rusu, viceprimarul municipiului Constanţa.

Parcometrul de la Sala Sporturilor s-a aflat până acum în teste, iar de marţi va fi 100% funcţional. În prezent, plata parcării se realizează prin SMS şi tichete răzuibile. Dar chiar și în cazul mesajul, există anumite impedimente: aplicaţia nu recunoaşte numerele roşii sau cele străine, aşa că utilizatorul, după ce primeşte notificare că numărul de înmatriculare nu este valid, trebuie să încerce să retrimită SMS-ul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233