dobroge.tv

Live

Numărul cazurilor de infectări cu tulpina Delta, depistate în România, a ajuns la 87

Numărul cazurilor de infectări cu tulpina Delta, depistate în România, a ajuns la 87
13 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

În România au fost depistate până în prezent 87 de cazuri de infectări cu tulpina Delta a coronavirusului, iar trei persoane nevaccinate au decedat din această cauză. Potrivit INSP, cele mai multe dintre cazuri au apărut în 18 focare din șapte județe. Cu toate acestea, subliniază INSP, nu există evidențe de transmitere comunitară susținută la nivel național.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), până la data de 11 iulie 2021, cele mai multe cazuri de infectări cu tulpina Delta au fost înregistrate în județele Argeș, Dolj, București și Ilfov.

Dintre acestea, 56% (49 cazuri) se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) și cinci de colectivitate (27 cazuri), din șapte județe: Argeș (trei), Bacău (unul), Brașov (unul), Dolj (patru), Ilfov (trei), Iași (unul), Teleorman (unul) și mun.București (patru). Dintre cazurile din focare, pentru patru a fost menționat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susținută a variantei Delta (trei în India), respectiv unul în Finlanda.

Potrivit INSP, 36% (31 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată, iar 6% (cinci cazuri sporadice) au istoric de călătorie, din care două în UK, unul în Turcia, unul în Irlanda și unul este angatul unei firme de transport internațional.

Au existat și două cazuri în care persoanele infectate au refuzat colaborarea cu DSP.

Trei persoane nevaccinate au murit infectate cu varianta Delta

Până în prezent au fost înregistrate trei decese la cazuri confirmate cu varianta Delta. Este vorba de o femeie în vârstă de 72 de ani, din județul Argeș, având condiții medicale preexistente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2, despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2, respectiv despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2.

Bărbatul de 35 de ani din județul Bacău a fost sursa unui focar familial cu cinci cazuri de COVID-19, din care patru confirmate cu varianta Delta.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, precizează INSP.


Sursă foto: Digi FM

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233